Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VARS Cup, Medlešická Pecka 2017

Vytvořil: 2.9.2017 | Jiří Ulmann

O víkendu 35. KT jsme se zúčastnili dvou turnajů. Prvním z nich byl sobotní prestižní turnaj konaný v překrásném prostředí hradu Veveří, kterého se jako vždy zúčastnila velmi kvalitní zahraniční konkurence. Druhým byl pohodový regionál v Chrudimi – Medlešicích, kterého součástí byla autogramiáda Dagmar Peckové a k vidění byla i část programu leteckého dne v Hradci.

Dave na hrad aneb jak Brevča málem o koule přišel. Dave, Jura Voňka a Vašek Valík to byla velmi ambiciózní sestava, která měla na postup do KO 16. Výborné výkony skvěle se doplňujícího týmu znamenaly postup do KO 16 se skore 4:1 z osmého místa. Zde musím zmínit skvělé plasy Daeva. V KO následovala porážka od budoucích finalistů a následné zápasy znamenaly skvělé konečné 12.místo. Bravo! Strejda, Brevča a Fany Karásková se s formou nepotkali. Na hranici úspěchu 3:2 tentokrát nedosáhli a po nepřesvědčivých výkonech skončili se skore 2:3 na nepříliš lichotivém 51.místě. Prima turnaj, prima den, takže fičíme do Chrudimi. Cca v polovině cesty Brevča zjistil, že nechal koule v Brně. Spravily to dva telefonáty a koule doputovaly v neděli do Chrudimi.

K turnaji jednotlivců v Medlešicích již pouze ve zkratce. Dave opět výborné výkony a konečné 18.místo. Brevča dobře začal a potom se něco pokazilo. Skore 3:3 znamená celkové slušné 24.místo. Strejda bohaté nepotkal a chudým dával. Kdo šel náhodou okolo ten ho porazil. Výsledek – 48.místo.

 

Celkově lze však víkend hodnotit kladně. Počasí pěkné, turnaje výborně zorganizované. Takže pořadatelům patří pochvala. V sobotu 9.9.2017 všechny zveme do Orlové na 20.ročník Orlovského kahanu.