Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VC Litovel - Brno 2018

Vytvořil: 7.4.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 7.4.2018 vyrazil Dave se Strejdou na tradiční turnaj do Brna na Slatinu, kde se konal regionální turnaj trojic. Regionální ovšem pouze podle názvu, neboť mezi přihlášenými byli účastníci z Polska ,ale hlavně ze Slovenska. Bereme sebou ještě Tondu Polácha, který na poslední chvíli posílil tým Jany a Pavla Burešů. Dave vytvořil tradiční tripl s Fany a Jiřím Karáskovými a Strejda zlanařil Brňáky Péťu Stokláska a Pavla Chovana. Při účasti 56 týmů a 5-ti kolovém švýcaru byl postup do KO 8 ze strany pořadatelů naprostou organizační tragédií.

Posléze však nabývalo toto necitlivé rozhodnutí své opodstatnění. Začátek turnaje za krásného jarního dne v 9:45 to ponechám raději bez komentáře. A nyní k výsledkům. Strejdův tým začal famózně a po dvou kolech měl dvě výhry. V následujících třech kolech si však vždy nechal utéct začátek zápasů a i přes dobrou hru již výsledek neotočil. Takže po pěti kolech skore 2:3 a konečné 29.místo. Dave s Karásky střídali zápasy v pořadí PVPVV (prohra, výhra), takže výsledkem bylo konečné skore 3:2 a 26.místo. Takže nic moc, ale den jsme si užili pěkně a bez stresu. To se nedá říct o Burešových s Tondou, kteří i přes skvělé skore 4:1 tušili, že pojedou domů. Pavel ještě dlouho do noci „chválil“ na facebooku „perfektní“ systém KO 8. Jinak ale pěkné 11. místo. Poznámka autora: jedinou prohru utrpěli od Strejdy.

Všichni se již těšíme na návrat Fishe se kterým se setkáme hned v sobotu 14.4.2018 na turnaji v Litovli, kam jedeme v počtu pěti koulistů. Zde bude mít největší ambice tým Dave, R. Skopal a J. Rosypalová. Jasné ovšem je, že se o úspěch poperou i zbylí Orlovští chachaři. Takže koulím zdar.