Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
VC pivovaru Litovel-Brno 2017

Vytvořil: 1.4.2017 | Jiří Ulmann

Čtyři týmy TOP Orlová mezi nejlepší osmičkou to historie klubu nepamatuje. O největší překvapení se ovšem postaral tým složený ze samých nováčků, když celý turnaj nakonec vyhrál. Je 1.dubna – apríííl.

Takže znovu. Je 1.dubna a devět „Orlováků“ vyjíždí na nebývale skvěle obsazený regionální turnaj do Brna (69 týmů s kompletní českou špičkou).

Brno nás přivítalo krásným počasím, které vydrželo po celý den. V areálu na Slatině je připraveno 35 hřišť pro 70 týmů. Po registraci, lehoučké snídani a zahájení už všichni netrpělivě čekáme na rozlosování. Největší naděje vkládáme do Davea, který spolu s manželi Karáskovými tvoří celkem silný tým. Rovněž Strejda s Brevčou a Metzkerem by mohli něco uhrát. Vyloženě užít si dne přijel Fish který si vzal do týmu neregistrované (snad zatím) Kristinu a Dominika Brevčinských. Na těžkou zkušenou (ještě loni to byl turnaj kategorie Prestige) jsme vyslali tým nováčků Kučerů.

V průběhu turnaje potvrzoval Dave s Karásky ambice na postup do KO-16. Konečné skóre 3:2 dávalo šance. Nakonec se však ukázalo, že štěstí se odvrátilo zády. K  postupu chyběla jedna výhra soupeřů soupeřů, ale 19. místo je na takto výborně obsazeném turnaji skvělý výsledek.  Strejdův tým nepředvedl nic moc (spíš nic) mimořádného a se skóre 2:3 skončil na 51.místě. Zato plážový tým Marka předváděl naprosto úžasné výkony a poté co získal cenné skalpy zkušených soupeřů skončil se skóre 3:2 na pěkném 35. místě. Skvělá práce Kristiny a  Dominika. No a (podle zúčastněných) prý taky Fishe. Umístění našich nováčků není podstatné. Byli hozeni do vody a prokázali, že z nich budou dobří plavci.

 

Do KO 16 tedy nikdo nepostoupil, dohrávky nejsou, takže si to fičíme zpět k domovu. Malé občerstvení na pumpě v Přáslavicích ostatně jako vždy a potom pohodová cesta domů, Kučerovi do Ostravy a zbytek chacharů do Orlové. Slatina je minulostí a my se již těšíme do Litovle, kam pojedeme v neskutečném počtu 10 lidí

Komentáře
3.4.2017 18:17 Strejda
Na všech bylo vidět, že si to hezky užívají. Jen tak dál, výsledky přijdou.
4.4.2017 22:22 Fish
Ikdyby neprisly, nic se nedeje. Ano, vzdy to potesi, kdyz si vezem pohar domu,ale nekdy potesi i vyhra nad tymem, ktery je v zebricku o x pricek vys a k tomu hrajete s naprostymi novacky. Dekuji Kristi a Domcovi a klobouk pred family Kuceru.