Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Velikonoční vejce - Vojnův Městec

Vytvořil: 19.4.2016 | Jiří Ulmann

Ještě za hluboké tmy ve 4:30 tři týdny po velikonocích se dvě dvojice vydaly na 280 km dlouhou cestu do Vojnova Městce. Cílem byly boje o opožděné  Velikonoční vejce na turnaji kategorie prestige. První dvojici tvořil Dave s mistrem ČR 55+ a nedávným vítězem Beraních koulí Kamilem Vajčovcem z PAK Albrechtice, druhou Strejda s Brevčou. V autě Kamil s Brevčou koštovali tekuté produkty domácí výroby, zatímco Dave a Strejda pouze nasávali libou vůni - prostě pohoda.

Po příjezdu na malebnou vrchovinu nás přivítalo pěkné jarní počasí a velice hezký areál u sokolovny s veškerým potřebným zázemím. Čekal nás 4 kolový švýcar s postupem do KO 32 a dohrávky ve čtyřčlenných skupinách s limitem 50 minut. Kvalita turnaje 47,5 s obsazením prakticky kompletní moravské a české špičky slibovala opravdu náročné a kvalitní zápasy.

A byl tu začátek. Pepř a sůl, která chyběla na oběd v podávaných mletých biftecích naopak provázela hru našich dvojic. Dave s Kamilem svou hru řádně opepřili a výsledkem zákazu střelby byly naprosto precizní a přesné plasy, které likvidovaly jednoho soupeře za druhým. Suma sumárum skóre 3:1 a jasný postup do KO z 21 místa. Následná smolná prohra v KO s Vědomicemi v čele s presidentem tohoto klubu, je nakonec odsunula na velmi pěkné dělené 32 místo – pro nedostatek času se již nehrály dohrávky 17-32. Strejda s Brevčou naopak přesolili své naprosto tragické a neomluvitelné vystoupení, když bez jediného vítězství zakončili svůj tragikomický příběh na 78 místě z 83 startujících. Podobný výsledek bychom v historii klubu hledali jen velmi těžko.

Všem se líbily naše nové dresy a asi nejvíce Kamilovi, takže mu Brevča půjčil svůj druhý dres, který Kamil svlékl až v polovině cesty domů. Postupně jsme se otřepali z nesplněných očekávání. Dave s Kamilem plánovali účast v osmičce a Strejda s Brevčou - raději už bez komentáře. ( Dave jen do 32, to Kamil měl optimističtější představy J ). Přišla zase dobrá nálada v očekávání věcí příštích. Kamil se už těšil na Radegast, Brevča na sledování sportovních přenosů a Dave se Strejdou na tvarůžky, které jsme nakoupili jako obvykle po cestě zpět.

Takže za týden na turnaji v Orlové, ale to už bude jiná reportáž.

Výsledky:

1.
Petr Vavrovič mladší (PC Sokol Lipník)
Kateřina Froňková (PC Sokol Lipník)

2.
Jakub Konšel (POP Praha)
Jan Resl (POP Praha)

3.
Dušan Moos (Carreau Brno)
Jan Charvát (Fenyx Adamov)

 

Komentáře
19.4.2016 19:37 Strejda
Jo,jo v Orlové to vidím do 24. Gratulace Davemu s Kamilem, skvělý výkon.
22.4.2016 15:42 fish
Strejdo a Brevco, byly doby, kdy jsme skoncili i uplne na tom ..... miste, no tos - Vojnuv nejsou Hranice!!! V Orlove si sparvite chut, tam bude pepr i sul. To zaridim osobne