Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Vo Jarinovy koule 2017

Vytvořil: 1.7.2017 | Jiří Ulmann

1.7.2017 se konal jeden z nejstarších turnajů u nás. Do Hartvíkovic u Dalešické přehrady jezdíme již tradičně o den dříve. Předturnajové soustředění probíhá do časných ranních hodin, takže podle toho také vypadají ranní xichty. Po několikerých úpravách jsme postavili tři týmy. Jedničkou s nevyššími ambicemi byl  tým Camel, Brevča a Valík. Dvojkou, která usilovala o účast v osmičce byl tým Dave, Strejda a Koťák. Třetí bez ambicí byl rodinný tým vedený Lindou Kotasovou.

46 týmů bylo rozděleno do skupin ze kterých postupovali do KO 16 první dva. Camelův tým podle předpokladů v klidu postoupil se skore 4:1 ze druhého místa. Rovněž Daevův tým vyhrál své čtyři zápasy vcelku v pohodě. Na postupu ze druhého místa už nic nemohla změnit ani porážka v posledním zápase. Linda s dětmi si celý turnaj vyloženě užívali a jejich výsledek není podstatný. Bylo jisté, že našimi soupeři budou neporažené týmy postoupivší z 1.místa. Znovu se potvrdilo jak důležitá je „povinná“ porážka. V KO 16 vítězí oba naše týmy nad doposud neporaženými soupeři a jsme na vlně. V KO 8 se vše odehrává jako přes kopírák a to znamená, že semifinále bude Camel versus Dave a jistota jednoho našeho týmu ve finále. V semifinále nakonec podle předpokladů zvítězil Camel, který po prohraném finále končí na skvělém 2.místě. Daveho tým byl nakonec na rovněž skvělém 4.místě. Sponzoři mohli být s naším vystoupením spokojeni.

 

Po docela dlouhém dni děkujeme pořadatelům, loučíme se s přáteli a kolem 23.hodiny vyjíždíme k domovu. Po únavné cestě jsme konečně bezpečně (díky Davemu) doma. Chvilku se ohřejeme a 5.7.2017 se vracíme na jih, kdy se v Ratišovicích koná 22.ročník Brněnské koule.