Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
XX. Orlovský kahan 2017

Vytvořil: 9.9.2017 | Jiří Ulmann

V sobotu 9.9.2017 se uskutečnil jubilejní 20. ročník tohoto oblíbeného regionálního turnaje trojic. I když letos nebyla naplněna kapacita turnaje (pouze 19 týmů) můžeme směle říci, že méně je někdy více. Atmosféra turnaje byla prostě pohodová, skvělá a nebojím se říci takřka rodinná. Kromě tradičních účastníků z Albrechtic, Valšovic, Krumsína, HAPEKU aj., dvou polských ekip se turnaje zúčastnily i persony Orlovského pétanque uplynulé éry: Adriana Míčková, Monika Jaworková, Aleš Kuzník.

Ambice týmů s domácími zástupci byly opět velmi vysoké. Jak by také ne, vždyť jména jako Pírek, Kutý, Skopal nebo Bureš se kterými někteří orlováci hráli mají v českém pétanque svůj zvuk. A sklizeň byla dobrá. Po lítých bojích ve čtyřkolovém švýcaru a v následných dohrávkách se do finále probojoval a posléze podle očekávání také zvítězil tým Jurišta ,Kutý, Pírek. Soupeřem jim bylo překvapení turnaje Polách T., Polachová A., Fajmon. Neoblíbené brambory sklízel Dave (s Rosypalovou a R.Skopalem) který v boji o třetí místo podlehl polské ekipě Rafala Teufela. K orlovské sklizni přispěl také Strejda s Burešovými. Ti v boji o rovněž vysoce ceněný Kvader uhla (doprovodný turnaj) porazili silný tým Konšelová, Pánek, Krpec F. Podle skromného názoru autora to byl nejpohodovější zápas. Takže obě trofeje zůstaly v podstatě doma a "tak je to spravne, tak to ma byt".Své uznání si samozřejmě zaslouží rovněž všichni ostatní zde nejmenovaní, protože svou účastí a nadšenými výkony přispěli k vysoké kvalitě turnaje.

Co dodat závěrem. Počasí bylo skvělé a ke zdárnému průběhu  turnaje přispěl nemalým dílem i kolektiv restaurace DEPO. Tímto jim vyjadřuji poděkování za jejich milý a vstřícný přístup po celou dobu konání turnaje. Pokud jsem na někoho nebo něco zapomněl doplňte prosím v komentáři. No a kdyby někdo nevěděl 30.9.2017 fičíme na dvojky do Valšovic.