Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Zámecká bitva o košon 2024

Vytvořil: 14.4.2024 | Jiří Ulmann

Jihlava je české krajské a statutární město v okrese Jihlava, ležící na Českomoravské vrchovině a položené na někdejší česko-moravské zemské hranici, tvořené zde zčásti řekou Jihlavou. Historicky se jedná o moravské město a i dnes většina Jihlavy leží na moravské straně, pouze severozápadní okraj je v Čechách. Historické město, založené ve 13. století jako hornické s těžbou stříbra, je od roku 1982 městskou památkovou rezervací. Jihlava je od roku 2000 střediskem Kraje Vysočina. Místní Pétanque sportovní klub Jihlava momentálně čítá třicet čtyři hráče a jejich nejlepší se pohybují zatím ve třetí stovce žebříčku ČAPEK. Progres v poslední době je však zřejmý, tak “jihlaváci” držíme palce v dalším postupu žebříčkem.

O košon bitva – ostrá jak břitva.

V sobotu 13.4. 2024 byl nešťastný termín, nejen co se datumu týče. PSK (Pétanque sportovní klub) Jihlava pořádal svůj další “čapkovský” regionál trojic. U kněžického zámku se nakonec přes veškerou snahu pořadatelů sešlo celkem 18 tripletů. Kvalita turnaje byla těsně nad 28, což je tak akorát na malý regionálek. Proti zasloužené větší účasti se postavily hlavně dva další souběžně pořádané turnaje v Čechách (Lipník, Vědomice) a velká jarní brigáda v Polouvsí. Počasí nám však velice přálo a tak nic nebránilo zahrát si čtyři kola švýcara s postupem do KO 8. No nebránilo, bránilo. “Šprajcnul“ se počítač, takže se nakonec hrály skupiny. Nebyl však důvod, aby si všichni turnaj krásně neužívali, zvláště když nakonec čekala spousta krásných cen a pořadatelé i pro nepostoupivší opět připravili “B” turnaj rovněž o krásné ceny. Vrcholem byla pro vítěze ručně vyrobená trofej řezbářským mistrem – Zámecký košon. Z orlovských borců se opět zůčastnili Dave a Strejda, kteří jako posilu “nabechtali” brněnského draka, skvělého plejera Péťu Janíka.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Strejda, Petr Janík (PCBD) – po vítězství ve skupině dále úspěšně postupovali pavoukem KO a třešničkou na dortu (i to byla jedna z cen) byl finálový zápas s tripletem M.Brandes, W.Brandes, M.Pírek, který za stavu 12:12 rozhodnul poslední koulí Dave. Takže 1.místo bez ztáty kytičky. Bravo borci.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Neutuchající snaha (i přes počáteční problémy) pořadatelského týmu zpříjemnit atmosféru a zpestřit VŠEM účastníkům celý krásně prosluněný turnajový den. Velké díky přátelé.                                                                                                                                                                                

Hláška dne: V době, kdy už měl turnaj dávno začít se ptal borec kolegy, proč se ještě nehraje. A kolega na to: “ Bo asi kerasi kolera přegryzla drut elektryčny.” .… asi někdo ze severu ….  :)

3x stručně s: Jindřiška Sekerešová          - SK Sahara Vědomice

Nejoblíbenější spoluhráč                               - Simona

Nejlepší jídlo                                               - boloňské špagety

Čím jsi chtěla být v dětství                           - cukrářka

V příští reportáži se dovíte, kdo miluje ovocné knedlíky.

Rekapitulace: Hřiště u kněžického zámečku opět těžká, kamenitá. Snídaně chutná, guláš k obědu výborný; další jídlo a pití k dispozici; organizace a systém hry, no nakonec to klaplo; spousta, ale spousta pěkných pohárů a cen i pro "B" turnaj, prvního kanára a první šestku, skvělé; počasí ideální. Organizátorům patří velké poděkování za “dva” hezké turnaje. Opravdu skvělý den, kdo přijel neprohloupil. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                                

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Nikomu nic nevysvětluj, lidé stejně slyší jen to, co chtějí slyšet.