Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Zlaté prasátko 2023

Vytvořil: 15.10.2023 | Jiří Ulmann

Petrov je kamenný ostroh v městské části Brno – střed, v jihozápadní části katastrálního území Město Brno. Patří mezi významná místa Brna i celé Moravy. Nachází se na něm národní kulturní památka Katedrála sv. Petra a Pavla a přilehlé sídlo brněnského biskupství. Petrov je též používán jako vžité zkrácené označení pro samotnou katedrálu. Katedrála sv. Petra a Pavla tvoří součást siluety města Brna. Jde o pravděpodobně nejstarší kostel v Brně se základy z 12.století a přestavěný barokně a novogoticky. Celý areál je chráněn jako národní kulturní památka. Na Petrově se též nachází areál Denisových sadů, parku Studánka a Kapucínských zahrad. V tomto areálu nalezneme mnoho zajímavostí jako např. Kolonáda s kašnou či Bastion s obeliskem.

Prasátko zlaté – bude to napjaté.

V sobotu 14.10.2023 pořádal SLOPE (Slatinský Oddíl Petanque) Brno mezinárodní regionální turnaj trojic.  Za velmi pěkného počasí se sešlo celkem 41tripletů, z toho pěkná řádka slovenských borců, Poláci a cestu na Slatinu našel I Maďar. Kvalita turnaje byla 38,9 což svědčí o velmi solidním obsazení. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16. Z orlováků se zůčastnili opět pouze Dave a Strejda. Dave zopakoval loňskou úspěšnou (2.místo) sestavu s Falťasem a Láďou Matuškou. Strejda s Vaškem a Lukim vytvořili severomoravský triplet, který rovněž neměl být bez šancí. No a jak to tedy na Slatině probíhalo a jak se naplnily, nebo nenaplnily předzápasové prognózy?

Složení týmů s orlovskou účastí a umístění bez komentáře.

Dave, David Faltýnek (HRODE Krumsín), Vladimír Matuška (Orel Řečkovice) - po švýcaru 7.místo se skore 3:1, poté vypadli v KO 8

Strejda, Vašek Valík (PAK Albrechtice), Lukáš Ondryhal (PK Polouvsí) – po švýcaru a celkově 23.místoto se skore 2:2

Smolné  první nepostupové místo připadlo na triplet Márie Štrbové. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil triplet Viery Semanové.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Po zlepšeném Strejdově výkonu hlásil Václav: “ Kdo jsi a co jsi udělal se Strejdou!” Njn chvíli to jde a potom …..

3x stručně s: David Mališ vulgo Mulda      - TOP Orlová

Nejoblíbenější spoluhráč                               - Kamil Jurišta

Nejlepší jídlo                                               - řízek

Čím jsi chtěl být v dětství                             - pilot

V příští reportáži začnu opět zpovídat tu pěknější polovičku. Kterápak to asi začne?

Rekapitulace: Hřiště na Slatině velmi různorodá; snídaně byla jedlá, oběd – zabíjačkový raut chutný, pití dostatek; organizace a systém hry v pořádku; TOPácké výsledky průměrné. Organizátorům poděkování, bylo to fajn.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Habaďůra má krpatý tužky. (Lež má krátké nohy.)