Reportáže z turnajů
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Zlaté prasátko 2024

Vytvořil: 5.10.2024 | Jiří Ulmann

Stalo se mimo jiné 5.10.: 1842 – v Plzni byla pod vedením sládka Josefa Grolla uvařena první várka plzeňského piva. 1925 – archeolog Howard Carter vstoupil do pohřební komory faraona Tutanchamona. 1962 – Britská skupina Beatles vydává svůj první velký hit, „Love Me Do“. 2000 – Velká demonstrace v Bělehradě vede k rezignaci Slobodana Miloševiče. 2008 – Za bílého dne byl z hotelu Olympic v Praze ukraden trezor s akciemi a hotovostí zhruba 300 000 000 korun. Narodili se mimo jiné: 1936 – Václav Havel, dramatik a prezident. 1965 – Mario Lemieux, Patrick Roy, kanadští hokejisté a Luboš Ptáček – pedagog a filmový publicista.

Prasátko zlaté – jdeme házet, co říkáte?                                 

Ve Valšovicích jsme se minulý týden honili za medvědy a tentokrát jsme v dešti měli políčeno na prasátka. Ano 5.10. pořádalo SLOPE Brno další ročník regionálního turnaje trojic s mezinárodní účastí Zlaté prasátko. Místem konání a cílem naší cesty bylo jako obvykle Brno – Slatina, ulice Černozemní. Na dvacet dva trojic čekala čtyři kola švýcara s postupem do KO 8. Kvalita turnaje byla těsně nad třicet čtyři a k vidění byli borci druhé garnitury jako například: Michal Štěpánek, Martin Pírek, Petr Janík, David Faltýnek, Pavel Hanák, David Bačo a další. Konstelace hvězd byla docela příznivá, a tak byli i přes nevlídné počasí na Slatině vidět hned tři plejeři z Orlové. V jakých sestavách se tady orlovští borci objevili? Po dlouhé době se objevivší Camel byl zlanařen Davem a posílili se o výborného plejera Roba Janečka. Fishovi se rozpadnul tým, takže “banán”. Strejda lovil na břehu říčky Luhy, tedy v Polouvsí. Na háčku mu uvíznul Hugo “Ten co porazil Daeva” a Hasan. Po pravidelném ranním focení borců z Polouvsí se šlo na věc. Jak se tedy orlovákům v těchto sestavách na turnaji dařilo?

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Camel, Dave, Robert Janeček (HRODE Krumsín)               - po švýcaru se skóre 3:1 postupové           6. místo, poté konečná v KO 8, takže dělené 5-8. místo.

Strejda, Hugo Valošek, Radomír Vrzal (oba PK Polouvsí) - po švýcaru i celkově se skóre 2:2 ne úplně lichotivé 13. místo, no co už. 

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Že se na v poslední době ne velmi oblíbený turnaj na Slatině sejde při deštivém počasí 22 týmů příliž nepřekvapilo, ale že se na prestige v Loděnici při solidním počasí (dle zpravodaje z místa konání) sleze pouze 28 tripletů je docela smutné. Asi nejneprestižnější prestiž co do počtu startujících týmů. Že by něco shnilého …….

Hláška dne: Odposlechnuto na place: “My nejen, že nemáme kapku štěstí, my máme navíc ještě smůlu!” Jo, jo co je štěstí, muška …..

3x stručně s: Watorová Stanislava řečená Staňka     - PC Hrabyně

Nejoblíbenější spoluhráč                                              - Dagmar Víchová

Nejlepší jídlo                                                               - tarhoňa

Čím jsi chtěla být v dětství                                           - pokladní

V příští reportáži fičíme opět krátce na Slovensko. S kým budem hovoriť?

Rekapitulace: Hřiště na slatinském “boulodromu” upravená, čitelná; počasí trochu deštivé; snídaně a oběd byly; další pití k dispozici v bufíku; organizace a systém hry dobré; TOPácký výsledek ne úplně ok ;  Organizátorům se turnaj docela povedl. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                              

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Co kraj, inši obyčaj; co dědina, inša manira; co chalupa, inša nauka. (moravské přísloví)