Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Albrechtický kahan 2019

Vytvořil: 18.5.2019 | Jiří Ulmann

V této obci nedaleko Karviné působí PAK ( Pétanque amatérský klub) Albrechtice. Jeho vznik se datuje do roku 2003 a členství v ČAPEK začalo v roce 2009. Nynějším presidentem je Libor Polách. Klub v současné době čítá devatenáct členů a v jeho středu je několik bývalých reprezentantů ČR mj. J. Bukovčík, J. Ševčík, K. Vajčovec, V. Valík,  V. Žiak. PAK disponuje 18-ti hřišti na kterých pořádá tři turnaje ročně. Jsou to: Beraní koule 2x2, Albrechtický kahan 1x1 a Albrechtický pohár 2x2. Všechny tyto turnaje se většinou vyznačují výrazným zastoupením polských ekip, které to sem mají nedaleko. Hlavním devízou albrechtických je pohostinnost.

Camel, Dave nebo Strejda ?

Regionálního turnaje jednotlivců pořádaného 18. 5. 2019 PAK Albrechtice se zúčastnilo třicet šest koulistů z osmi klubů. V Albrechticích bylo jako vždy vše výborně připraveno a zorganizováno k všeobecné spokojenosti hráčů. No a nyní tedy odpověď na otázku v úvodu, kdo vyhrál orlovský minisouboj ? Nebyl to "jedničky" nerad hrající Camel, ani lehce zraněný Dave. Ano nejlepší byl tentokrát pohodář Strejda. Camel - po švýcaru dvacátý a po dohrávkách celkově na 19. místě. Dave po švýcaru devatenáctý a celkově na 20. místě (nedohrával). Strejda dva místa od postupu do KO 8 a celkově na 12. místě. I přes docela slabě obsazený turnaj poměrně slušný výsledek. Smolařem turnaje byl tentokrát Luboš Anton - po švýcaru na devátém místě. Nu což výsledky jsou jedna věc a perfektně strávený den druhá a ta se podařila na jedničku. Super počasí a prima parta to bylo to hlavní. 

Hláška dne: Při zápase s Radkem Žiakem zahlásil v jednu chvíli docela dost frustrovaný Strejda: "Mi nevadí, že střílíš moje koule, ale že je trefuješ".

MČR Hrochův Týnec hostí, porovnáme své schopnosti.

MČR v nejprestižnější kategorii trojic pořádá 25.5.2019 CHRUPEK Chrudim. TOP Orlovou bude po delší době, jak se na MČR sluší, reprezentovat hned pět borců ve třech týmech. Týmy budou hrát ve složení: Dave, Šárka Moosová, Fana Krpec;  Fish, Brevča, Petr Janík;  Strejda, Jirka Gratcl,  Lenka Svobodová,. V podstatě kompletní česká pétanque špička znamená, že každý zápas bude extrémně náročný a svou důležitost bude mít každý jednotlivý hod. Netřeba se však obávat a strachovat předem, neboť ……….          

MottoNač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko!

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
22.5.2019 14:53 Dave
Hele Strejdo, ty myslíš, že já to nečtu.....
píšeš, že na MČR 3x3 bude 5 borců z TOP, ale já napočítal jen 4.....
:)
22.5.2019 15:17 Strejda
Chyba v Matrixu. a omluva tomu pátému.