Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Albrechtický pohár 2018

Vytvořil: 6.10.2018 | Jiří Ulmann

ALBRECHTICE  -  obec, která leží na severním úpatí Těšínské pahorkatiny, 8 km jižně od Karviné. Nejstarší dochovanou budovou v obci je dřevěný barokní římskokatolický kostelík sv. Petra a Pavla z r. 1766., V současné době je obec Albrechtice napojena na turistické trasy a patří mezi atraktivní oblasti Euroregionu Těšínské Slezsko. Tady se 6.10.2018 Fish s Péťou Janíkem, Dave s Lenkou Konšelovou a Strejda s Šárkou Moosovou zúčastnili regionálního turnaje. Celkem o Albrechtický pohár bojovalo třicet tři dvojic včetně šesti polských ekip. Souboje byly na ostří nože, ale vše probíhalo, jak je zde na Karvinsku naprosto samozřejmé, ve férovém a přátelském duchu.

Co se týká vítěze, tak se žádné překvapení nekonalo a Pírek s Kutým dokonale zvládli roli favoritů. Na druhém místě zúročili své dlouholeté zkušenosti a znalost domácího prostředí veteráni Puhr, Bukovčík. Gratulujeme. Třetí místo získali otec a syn Drmolové, kde zvláště Miroslav předváděl famózní pétanque. A nyní k účasti orlovských borců. Dave se tentokrát příliš nepochlapil a společně s Lenkou Konšelovou vylepšil 24.místo po švýcaru na konečné 22.místo. No tedy nic moc při letošní Daevově formě. Strejda na poslední chvíli vytvořil tým se Šárkou Moosovou a přes nepřízeň štěstíčka obsadili nakonec vcelku přijatelné 12.místo (o jedno místo si oproti švýcaru pohoršili). To Fish s Péťou Janíkem už, už sahali po bedně, ale nakonec padli s již zmíněnými Drmoly, ale i tak skvělý výsledek a gratulace (po švýcaru třetí).
Co dodat závěrem. Albrechtičtí opět nezklamali a vše bylo na vysoké úrovni. Dokonce i počasí bylo nádherné, takže prima den ve společnosti prima lidí. Děkujeme.

Přestože únava stoupne zakrátko, my jedem pro Zlaté prasátko. Kdo ? Dave s Burešovými, Fish s Kučerovými a Strejda s M. Krpcem a D. Faltýnkem. Po roce opět turnaj trojic kategorie prestige, který pořádá SLOPE Brno. Takže koulisti sejdeme se 13.10.2018 na Slatině. Váš Strejda.