Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Albrechtický pohár 2019

Vytvořil: 12.10.2019 | Jiří Ulmann

Albrechtice leží asi 8 km jižně od Karviné. Obcí protéká řeka Stonávka. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1447. Roku 1828 byla postavená obecná škola a o 100 let později druhá. V roce 1914 byla dobudována jednokolejná železniční trať do Českého Těšína a roku 1957 zdvojkolejněná. Téhož roku bylo náhodně objeveno archeologické naleziště v nivě řeky Stonávky s nálezy sahajícími až do 9. století. V Albrechticích sídlí římskokatolická farnost s farním kostelem sv. Petra a Pavla. Obec je rozdělena do pěti základních sídelních jednotek: Albrechtice, Důlský, Nový Svět II, Pacalůvka I a Pardubice.

Fish a Strejda

V sobotu 12. 10. 2019 uspořádal PAK Albrechtice regionální turnaj dvojic Albrechtický pohár. Turnaje se zúčastnilo 36 dvojic, které při zápisu turnaj „vyprodaly“ do dvou minut. Mimo tradičních účastníků se ve startovní listině objevilo i sedm polských ekip, které turnaj velmi zpestřily a zkvalitnily. Vždyť plnou polovinu (plus 1/2 týmu Kamila Vajčovce) postupujících po 5-tikolovém švýcaru do KO 8 tvořily polské ekipy. Mimochodem Kamil Vajčovec byl překvapivě jediným zástupcem pořádajícího oddílu v KO 8. V nádherném, sluncem provoněném "letním" dni si naši zástupci nevedli opět vůbec špatně. Lonští semifinalisté Fish s Péťou Janíkem prokázali bojovného ducha a po dvou potupných prohrách ve druhém a třetím kole (13:0 a 13:1) se zvedli a výsledkem bylo jedenácté místo po pěti kolech. V dohrávkách si pozici vylepšili na konečné 10. místo. Prima. O poznání lépe se vedlo Strejdovi s Robinem Konšelem. S jednou porážkou se po švýcaru umístili na skvělém třetím místě a celkově po KO 8 na pátém. Za celý den prohráli pouze s budoucími finalisty, týmy Rafala Teufela a Toma Kutého. Výborně. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: V jednom ze zápasů, kdy plasy obou týmů končily cca metr od košonku hlásil nejmenovaný koulista: "Pojďme se raději někam jen tak projít".

TOP KLIP Litovel, vezmem si to na povel.

V sobotu 12.10.2019 uspořádá KLIP Litovel na svých hřištích u Sokolovny regionální turnaj trojic TOP KLIP. K turnaji je zatím přihlášeno 28 trojic a konkurence není rozhodně malá. Naši borci budou mít rozhodně co dělat. O nejvyšší příčky budou bojovat dva týmy ve složení: Camel, Dave a krumsínský Lepisto; druhý tým vytvoří Fish, Strejda a Brevča. Konec sezony se neúprosně blíží, tak jej s mírou oslavme. Hlavně se neřiďme heslem ….

Motto: Pijem dokud nepadnem, a když padnem, pijem vleže!

Koulím zdar váš Strejda.