Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Albrechtický pohár 2021

Vytvořil: 11.10.2021 | Jiří Ulmann

Cca 9 km od Albrechtic leží sedmdesátitisícové město Havířov. Název nově založeného města vzešel z veřejné soutěže. 12. 4.1955 byly z 625 dopisů s 2350 návrhů vybrány tři nejlepší: Šachtín, Havířov a Cingrov – názvy dobře vyslovitelné a vystihující hornický charakter právě budovaného města. Objevily se i šílené názvy: Klementov, Gottwaldův Horníkov, Nový Gottwaldov, Zápotockýgrad, Bezručov, Fučíkov, Petrov, Janáčkov, Ostravský Mírumilov, Všemírov, Šťastnov, Nový Život, Čestprácov, Čestmírov, Oryon, Lidobudovatelov, Budosocikolektivov, Dělníkov, Rudohvězdov, Uhlín, Horníkov, Faratín, Čurdov, Havířovany, Baník, Kahanov, Stokomínů, Kombajnov, Nové Slezsko, Slezanov.

U baru Miczka další bedna pro TOP Orlová

Wydawało mi się, že jsem se jeden den po otevření turnaje chtěl přihlásit. Zapomeň! Turnaj byl plně obsazen cca po minutě a půl. Wydawało mi się, že v soupisce chybějí Bukovčík, Ševčík, Vajčovec. Zapomeň! Tito nestoři českého petanque s námi budou hrát „chválabohu“ ještě pěkně dlouho. Wydawało mi się, že je příhlášeno 74 Čechů. Zapomeň! Cca plná třetina je Poláků, ale to již k albrechtickým turnajům jaksi neodmyslitelně patří. Za pěkného počasí se hrál pětikolový švýcar s postupem do KO 8, což se z našich podařilo pouze Daevovi s albrechtickým Vojtou Žiakem. Prohráli až ve finále s výbornou slovenskou repre, takže skvělé druhé místo v silně obsazeném mezinárodním regionálu. TOP Orlová gratuluje svému nejúspěšnějšímu hráči. Další umístění „našich“. Camel s krumsínským Fanou Krpcem na 18. místě a Strejda s polouveskou Sárou Valoškovou na 22. místě. Závěrem pochvala a poděkování pořadatelům za skvěle připravený turnaj se vším co k tomu patří (občerstvení, organizace atd.).

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Zaslechnul jsem útržek rozhovoru a bez další souvislosti se jej budu snažit pro vás interpretovat:”Jak sie pizdum narodiš, kanarkiem niezdechnieš”.

3x stručně s: Josef Ondryhal alias José PK Polouvsí

Nejoblíbenější spoluhráč       - Luki Ondryhal

Nejlepší jídlo                           - vídeňský řízek

Čím jsi chtěl být                     - řidič toho největšího náklaďáku

 

V příští reportáži se dozvíte, co je vrtanec.  

 

Zlaté prasátko – sejdeme se zakrátko.

V sobotu 16.10.uspořádá SLOPE Brno na bolodromu v Brně-Slatině regionální turnaj trojic Zlaté prasátko. Na turnaj jsou přihlášeny i tři výborné triplety za Slovenska a z čechů jména jako Michálek, Netušil, Habásko, Kutý jsou zárukou jasné kvality. Orlováci se představí v těchto tripletech: Dave, Fish, Tom Kutý a Strejda, Sára Valošková, Luki Ondryhal. Jeden z posledních turnajů v sezoně 2021 nebude žádná procházka růžovým sadem, tak ze sebe vyždímejte poslední zbytky sil a příkladně bojujte, ať se nemusíte na nic a na nikoho vymlouvat, protože …….

Motto: Výmluvy jsou chabé zbraně lajdáků.

Koulím zdar váš Strejda

Komentáře
11.10.2021 08:41 miso dz.
strejdo, v slovenskej repre je Mato, nas benjaminek. Juro je len nas nestor
11.10.2021 12:18 Strejda
Děkuji za upřesnění.