Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Beraní koule 2019

Vytvořil: 6.4.2019 | Jiří Ulmann

Albrechtice polsky Olbrachcice, německy Albersdorf se nachází v okrese Karviná v Moravskoslezském kraji.  Žije zde přibližně 3 900 obyvatel. V roce 2001 se 23,5 % obyvatel obce hlásilo k polské národnosti. Leží asi 8 km jižně od Karviné, nejvyšším bodem obce je kopec Pastuchovka s 324 m n. m. Obcí protéká řeka Stonávka. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1447, kdy tam již stál farní kostel. Jméno dostala nejpravděpodobněji po Albrechtovi, podkomořím Těšínského knížectví o němž je zmínka z roku 1322. Roku 1693 prodal František Vilém Larisch ze Lhoty Albrechtice Jindřichu Ferdinandu Larischovi a od té doby se staly součásti karvinského panství.  

 

Báječný Fish - přijel, viděl, zvítězil (skoro).

Turnaj se hrál pořadateli stále častěji využívaným systémem 5-ti kolovévo švýcara s postupem do KO 8 a dvě kola dohrávek ve čtveřicích jako pořadatelský bonus. Propršená sobota však tentokrát dohrávkám moc nepřála. Ambice jsme měli jako vždy velké, ale nakonec slavil úspěch tým od kterého se to snad čekalo nejméně. Ale pěkně postupně. Strejda s Camelem 2:3 a po švýcaru 22.místo - nic moc. Dave s Fanou Krpcem 2:3 a 20.místo - čekalo se rozhodně více. Brevča se Supermanem Burešem 3:2 a 15.místo - asi taky zklamání. No a jsme u sobotní "pecky" Fish, který na poslední chvíli přifičel z Alp se domluvil s Pepou Koudelkou z Polouvsí a soupeři se nestačili divit. 4:1 a po švýcaru 2.místo. Super pecka i když v KO 8 nakonec brali brambory velká gratulace a klobouček dolů. Z vítězství se dle informace našeho zpravodaje radovali první nasazení Ivo Michálek z Carreau Brno s Fanou Kaplánkem z HRODE Krumsín. Gratulujeme. A ještě překvapení turnaje. Tentokrát to jsou hned dva týmy které se probojovaly do KO 8. Prvním je domácí albrechtický tým Bolek Ivanuszek, Radomír Žiak a druhým polouveský tým Radomír Vrzal, Luboš Rusek. Takže rovněž gratulujeme. Smolařem tentokrát Fany a Jura Karáskovi - 9.místo. Ještě si dovolím pochválit všechny české týmy, které tentokrát do KO 8 nepustily ani jednu polskou ekipu.


Na Slatinu TOP dva týmy, dnes nebudu řešit rýmy.

Dalším v pořadí regionálních turnajů s naší účastí bude 13.4.2019 VC pivovaru Litovel konaný tradičně v Brně na Slatině. Jedná se o turnaj trojic a barvy TOP Orlové bude hájit Dave s Fany a Jurou Karáskovými z Krumsína a Strejda  s kulovými blesky Jurou Voňkou a Irčou Voříškovou. Přejeme pěknou hru a hlavně pěkné počasí.

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
7.4.2019 18:09 Fish
Kluci, ikdyz chcalo a chcalo, byl to paradni den. Ani ne tak o vysledek,ale ze jsme se zasmali, dali ohnivy Alpsky pramen a povykladali. Snad se brzo zase uvidime.