Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Beraní koule 2023

Vytvořil: 2.4.2023 | Jiří Ulmann

Asi 10 minut cesty autem od Albrechtic se nachází obec Chotěbuz. Zde Klub vojenské historie Chotěbuz zrekonstruoval 3 lehké objekty vz. 37 a tím vybudoval muzeum, s cílem ukazovat lidem každý objekt v jiném historickém období. První řopík LO vz. 37 D2 odpovídá stavu z roku 1938, kdy byl pouze nouzově vybaven a vyzbrojen.  Druhý objekt LO vz.37 A-160 Z je zrekonstruován do stavu ze 70. – 80. let 20. století, tedy období poválečné reaktivace. Takto upravené bunkry se nacházely hranici bývalého Československa a měly sloužit v případě 3. světové války. A konečně poslední pevnůstkou je LO vz. 37 A- 160, kdy tento objekt a jeho okolí je upraveno do stavu z roku 1945, kdy německé jednotky při ústupu využily i naše bývalé pohraniční opevnění. Dalším okruhem zájmu jsou uniformy a dobová výstroj a výzbroj.

Do Albrechtic jedeš – ukaž co dovedeš.

1.4. uspořádal PAK Albrechtice na svém boulodromu u Pivního baru Miczka další ročník tradičního turnaje dvojic Beraní koule. Tentokrát kvalita turnaje pod 35 a třicet čtyři dvojic, tolik údaje pro statistiky. Na Apríla, jak jinak počasí vpravdě aprílové, ale v podstatě fajne. Hrálo již zavedeným a nelehkým systémem pěti kol švýcara s postupem do KO 8 a následných dohrávek po čtyřech. Je to turnaj nejblíže od Orlové, takže naše účast byla prakticky povinná. Kdo se tedy z našich borců zůčastnil a v jakých týmech? Byli to Dave s Fishem; Camel s Lukim Ondryhalem (PC Polouvsí); Strejda s Pepou Ondryhalem (PC Polouvsí), takže týmy slušné, jistě ambiciózní a prakticky všehoschopné. Jak tedy naplnili své ambice? Jaké bylo umístění po švýcaru a jaké celkově?

Dave,Fish,                - po švýcaru skore 4:1 a 3.místo; celkově 4.místo – ano přední příčky se od toho týmu čekaly ale čřtvrté místo je pro kluky asi trochu zklamáním. Semifinále se ale nehraje každý den, takže nesporně dobré.

Camel, Lukin            -  po švýcaru skore 3:2 a 13.místo; celkově 15.místo – po loňském vymetení posledního místa (Camela se Strejdou) nesporné zlepšení, ale v týmu to skřípalo a tak na lepší flek opravdu nebyl nárok.

Strejda, Chozé         - po švýcaru skore 4:1 a 2.místo; celkově 6.místo – před turnajem by toto umístění brali všemi deseti a to platilo i po něm. V týmu pohoda (i přes Chozého bolesti zubů) a spokojenost i s předvedenou hrou. Nemohu nezmínit famózní střelecké představení Davida Faltýnka v KO 8, kdy za celý zápas minul jedinou kouli a poslal tak Strejdův tým do bojů o 5-8 místo. Za osm let jsem toto opravdu ještě nezažil, takže smekám.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl tým jehož lídrem byl Maciej Zlobinski. Naopak štístko, poslední postupové místo a následné celkové vítězství čekalo na pár Lukasz Bugaj, Adam Gajda.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Povídalo se mezi koly. Při hodině přírodopisu na dotaz “Co je haluz” odpověděla velmi pohotově Rozárka:”Náhoda jak sviňa!” No moc prý nechybělo a chytla poznámku. Njn mlčeti zlato.

3x stručně s: Boguslav Biel alias Boguš – Śląski Klub Sportowy Petanque „Carbon”

Nejoblíbenější spoluhráč        - Jarek Ševčík

Nejlepší jídlo                        - svíčková

Čím jsi chtěl být v dětství      - zubař

V příští reportáži se dovíte, kdo hraje nejraději se Sylvou Mandíkovou. 

Rekapitulace: hřiště v Albrechticích jako vždy supr, snídaně výborná a oběd naprosto vynikající, organizace a systém hry ideální, topácké výsledky velmi dobré - dva v KO 8 nebývají často. Závěrem klobouk dolů za skvěle odvedenou práci pořadateků kteří nakonec poručili i větru, dešti a tak naše zápolení proběhlo v naprosté pohodičce.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Nic nemusíš.

Komentáře
2.4.2023 16:20 Strejda
Omlouvám se všem z Polouvsí. Ne club, ale klub - tedy správně PK Polouvsí. Děkuji za upozornění, no komu jinému, dík Luki.