Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Bitva o Kněžice 2024

Vytvořil: 17.3.2024 | Jiří Ulmann

Kněžice jsou obec ležící v okrese Jihlava v Kraji Vysočina, mezi městy Třebíčí a Jihlavou. Žije zde přibližně 1 400 obyvatel. Nadmořská výška obce je 550 metrů nad mořem. Obec patří do správního obvodu obce s rozšířenou působností Jihlava. Nejstarší písemná zmínka o obci pochází z roku 1222. Mezi pamětihodnosti rozhodně patří Kostel svatého Jakuba Staršího. Kostel byl postaven pravděpodobně ve 40. letech 13. století  Nachází na návrší v centru obce Kněžice, je farním kostelem římskokatolické farnosti Kněžice u Třebíče. Kostel je jednolodní stavbou s pozdně románským jádrem s původním portálem, později byl přestavěn v gotickém slohu v 2. polovině 14. století. Kostel je chráněn jako kulturní památka České republiky. (Zdroj Wikipedie)

Bitva o Kněžice – na co se těšíte nejvíce?

V sobotu 16.3. uspořádal PSK (Pétanque sportovní klub) Jihlava svůj první “čapkovský” regionál trojic.   U kněžického zámku se nakonec sešlo celkem velmi pěkných 43 tripletů. Kvalita turnaje byla těsně nad 40, což je docela slušný regionál. Hrála se čtyři kola švýcara s postupem do KO 16 a pro nepostoupivší byl připraven “B” turnaj o ceny. Po celý den nás provázelo velmi pěkné počasí. TOP Orlová se po zimě pomalu probouzí a tak na Vysočinu zamířili hned dva borci. Dave spojil síly s polouveskou Sárou a krumsíňákem Lubošem. Strejda se začlenil do rodiného klanu Ruskových, konkrétně bojoval s Lubošem a Rozárkou.

Složení a umístění týmu s orlovskou účastí.

Dave, Sára Valošková (PK Polouvsí), Luboš Ptáček (HRODE Krumsín) – po úvodním “kanáru” následovaly tři výhry a klidný postup ze 14.místa. Poté následovalo trošku smolné vyřazení v KO 16 a to znamenalo konečné dělené 9-16.místo.

Strejda, Rozálie Rusková, Luboš Rusek (oba PK Polouvsí) - zde jedna výhra s jediným (!!!) bucholcem stačila pouze na 40.místo. Vše si vynahradili v “B” turnaji, kde po prohře 13:12 “brali” 2.místo.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Zaujalo nás: Jasně růžové koule mladičké Natálky Krupicové a její pěkné plasy, jimiž uváděla soupeře v zoufalství. Její zaujetí pro hru by jí mohli mnozí závidět. Jen vydžet.

Hláška dne: Při debatě o různých divných jménech a zkomolenináchh zahlásila jedna rozjařená mladá slečna: "No v žádném případě bych nechtěla, aby se můj syn jmenoval Hovnislav". No ještě že v tom má děvče jasno. :)

3x stručně s: Etela Krchňáková řečená Etka - PRASK

Nejoblíbenější spoluhráč                                  - Mišo Dzúrik

Nejlepší jídlo                                                   - halušky

Čím jsi chtěla být v dětství                               - účetní

V příští reportáži se dovíte kdo miluje “držkovou”. Tak schválně, kdo si tipne?

Rekapitulace: Hřiště u kněžického zámečku těžká, přetěžká, kamenitá. Nahoře u školy lehounká, koulecí. Snídaně chutná, gulášovka taktéž a výborný řízek s bramborovým salátem; další jídlo a pití k dispozici; organizace a systém hry vcelku v pořádku (ze začátku to trošku drhlo, ale potom se vše pěkně rozjelo); spousta pěkných pohárů a cen i pro "B" turnaj, skvělé; počasí ideální. Organizátorům patří poděkování za dva hezké turnaje. Opravdu vydařená premiéra. Děkujeme.                                                                                                                                                                                                               

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. „Chytrý člověk vyřeší problém. Moudrý člověk se mu vyhne”.  Albert Einstein