Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Bunkr Cup 2022

Vytvořil: 12.6.2022 | Jiří Ulmann

Mokrá-Horákov je obec v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji. Území obce má rozlohu 12,16 km². Žije zde přibližně 2 800 obyvatel. Obec se rozkládá v Drahanské vrchovině, na okraji ekologicky nejcennějšího území okresu, jímž je chráněná krajinná oblast Moravský kras. Na území obce je jeskyně Pekárna. Obec má občanskou vybavenost, rozvíjí se zde kultura i sport. Spadá pod farnost Tvarožná.  V obci se nachází cementárna společnosti Českomoravský cement. Na území obce se nachází bývalá raketová základna protivzdušné obrany ČSSR s úkolem chránit město Brno.  První písemná zmínka o vsi Mokrá je z roku 1350. První písemná zmínka o vsi Horákov pochází z roku 1371. Ke sloučení obou bývalých obcí a vzniku obce Mokrá-Horákov došlo k 26.7.1976.

Jak to šlo u bunkru ?

V sobotu 11.6. se hrál v areálu na Staré hoře regionální turnaj dvojic. Jednalo se o jeden z nových turnajů pořádaných Bedřichovickým pétanque clubem 2016. Počasí bedřichovičtí objednali náramné a tak nic nebránilo rozehrát čtyřkolový švýcar s postupem do KO 16. TOP Orlovou reprezentovali tentokrát tři borci. Ryze orlovský duet vytvořil Strejda s Davem, Fishe posílil Karel “Děda” Mrlina z FENYXu Adamov. Oba naše týmy prohrály za celý den jen 2x, ale v rozdílných fázích turnaje a tomu také odpovídají výsledky. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky? 

Strejda, Dave, - po švýcaru 3:1 a 6.místo; celkově dělené 9-16.místo – škoda, nedohrávalo se. Fish, Karel,  - po švýcaru 3:1 a 8.místo; celkově 2.místo – super, móóóc gratulujeme.  Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl tým P.C.B.D. Petra Janíka, tak snad příště. Bedřichovičtí se pořadatelství zhostili na výbornou. Organizace, občerstvení, hřiště vše bylo úměrné tomu, že to byl jejich druhý turnaj. Náměty ke zlepšení by se jistě našly, ale všichni zúčastnění mohli být spokojeni. Fajně jsme si zase pokecali s přáteli a v příjemném prostředí strávili prima den. Děkujeme jen tak dále. 

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: K večeru po celodením zápolení jsem zaslechnul rozhovor dvou starších hráčů: ”Ty brďo já vůbec necítím nohy”. Druhý si s úlevou sundal boty a říká” “Tak si čuchni k mojim”.

3x stručně s: Zbyněk Jakeš alias Zbyňa – SKP HraniceVI. - Valšovice

Nejoblíbenější spoluhráč       - Lenka Svobodová

Nejlepší jídlo                       - vepřo-knedlo-zelo

Čím jsi chtěl být v dětství     - lesník

V příští reportáži se dovíte, kdo nemá oblíbeného spoluhráče.     

 

MČR 3x3 v Lipníku – hlavně žádnou paniku.

Dalším turnajem v seriálu MČR bude 18.6. MČR 3x3 V Lipníku pořádané SK Sahara Vědomice. Orlováci budou bojovat o co nejlepší výsledek v kvalitních tripletech: Dave, Fish a skvělá juniorka Sára Valošková z PK Polouvsí; druhý bude Strejda a nedávní vítězové dvou turnajů dvojic Miluška Kutá a Petr Tománek oba z SKP Hranice VI. - Valšovice. Takže chlapci a děvčata držíme palce v těžkých bojích s českou elitou a postup minimálně do KO 16 by byl fajn. No máte co dělat a my držíme palce a netrpělivě čekáme na dobré zprávy.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.