Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC ČESKO LIBLICE 2023

Vytvořil: 21.5.2023 | Jiří Ulmann

Obec Liblice se nachází v okrese Mělník, kraj Středočeský. Rozkládá se asi deset kilometrů jihovýchodně od Mělníka. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1254. Uprostřed obce stojí gotický kostel sv. Václava, postavený již kolem roku 1384. Původně byl postaven v gotickém slohu, ale roku 1710 byl přebudován Janem hrabětem Pachtou do dnešní podoby. V presbytáři jsou umístěny sochy sv. Barbory a sv. Jana Nepomuckého. Na hlavním oltáři je vyobrazen svatý Václav, jak se obklopen anděly vznáší do nebe. V lodi můžeme vidět obrazy sv. Prokopa, sv. Felixe z Valois a Panny Marie. Pod hlavním oltářem je podzemní hrobka Pachtů a Dejmů. Další památkou je Kaple Panny Marie z roku 1699, barokní stavba snad podle návrhu Giovanniho Battisty Alliprandiho přistavěná k domu č. p. 31.

V zámeckém parku – prověříme svou morálku.

Květnovou Prestige máme za sebou. Na řadě bylo z “velké květnové trojky” Centrope Česko. V sobotu 20.5. uspořádal Varan Karlovy Vary první letošní turnaj kategorie Centrope. Hrálo se jako vždy systémem pětikolového švýcara 50 minut + 1nához s postupem do KO 32. Zůčastnilo se celkm 98 tripletů z Česka, Polska, Rakouska, Slovenska, Maďarska, Německa a Francie, úroveň tedy nesporná. Kvalita turnaje jako vždy u Centrope 55. TOP Orlová se představil v těchto týmech: Dave si “povolal” z Valšovic Zbyňu Jakeše a z Albrechtic Vaška Valíka, tedy velmi ambiciózní tým; Strejda spojil síly s kulovým bleskem Radkem Skopalem a Terezií Strouhalovou z 1.Starobrněnského PK, tedy tým na překvápko. Hrálo se na nádherného slunečného dne v krásných zahradách zámku Liblice.  Naplnily se ambice a došlo k překvapení ? No nevyvíjelo se to úplně podle představ, ale …. Jak se tedy týmům s našimi zástupci ve švýcaru vedlo a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Zbyňa,Vašek              - po švýcaru skore 2:3 a 52.místo; celkově 52.místo – na nepostup by si asi nikdo nevsadil, ale vše si úplně nesedlo a jak odpověděl Dave Fishovi: “ Jo jo, na hovno to dneska hrálo.” Škoda no, ale nepostoupili také jiní borci, ambice tedy nenaplněny. Mimochodem druzí nejlepší se dvěmi výhrami.

Strejda, Terka, Ráďa           - po švýcaru skore 3:2 a 20.místo; celkově dělené 17 - 32.místo – zkušenost s mládím dostala dáreček v podobě pro mnohé trochu nečekaného postupu. Hra však měla solidní úroveň a tak překvápko splněno. Mimochodem druzí nejlepší se skore 3:2.

Smolné  první nepostupové místo připadlo na triplet Semeniv , Srnský, Bílek. Naopak štěstíčko měl a z posledního postupového místa postoupil triplet Žárský, Vaňková, Schinzel. Přetěžká hřiště zlomila vaz nejednomu z favovitů na postup a mimo jiné do KO 32 nepostoupily trilety: Fafek, Morávek, Vavrovič ml. (58); Faltýnek, Pírek, M.Krpec (41); Koreš st., P.Lukáš, Lukášová (65); ženská repre Tomášková, Krpcová, Radoušová, Hančová (55) a dokonce ani “hvězdní” Francouzi Serres, Guevara, Galleau. No jo no, české terény každému nevoní.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Potkali brzy ráno se dva u prezentace. A: “Jé ty už jsi tady?” B: “Ano, už dlouho.”     A: “Jak dlouho?” B: “ Nóó hodně dlouho.” A: “ Ještě dříve než postavili zámek?” Áčko je zřejmě velký vtipálek. No co už :) .

3x stručně s: Jiří Froněk st. vulgo Fróňa  – CdP Loděnice

Nejoblíbenější spoluhráč       - Petr Vavrovič ml.

Nejlepší jídlo                          - spaghetti bolognese

Čím chceš být                        - kaskadér

V příští reportáži se dovíte, kdo je Tominen.

Rekapitulace: Hřiště v zámeckém parku neskutečně těžká, snídaně, oběd, pitný režim fajn, organizace a systém hry ideální, topácké výsledky tentokrát zachraňoval Srejda, bo postup do KO 32 není v přetěžké konkurenci k zahození. Díky organizátorům za skvělý turnaj a prezentaci českých organizačních schopností a kvalit.                                                                                                                                          

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Krásný den nezávisí na počasí, ale na lidech, které máš kolem sebe.