Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC POLSKO, Petanque na zámku

Vytvořil: 16.6.2019 | Jiří Ulmann

Żywiec  - (německy Saybusch, česky Živec) je město v jižním Polsku, ve Slezském vojvodství, 15 km jižně od města Bílsko-Bělá. Hlavní město živeckého okresu leží v Żywiecké kotlině na soutoku řek Košarava a Soła v nadmořské výšce mezi 344 - 400 metrů n.m. na úpatí hory Grojec. Żywiec je nazýván hlavním městem Beskyd. Podle informací z roku 2013 zde žije asi 32 000 obyvatel. Je to město s více než sedmisetletou historií, zajímavé z historického, etnografického i architektonického hlediska. První zmínka o lokalitě pochází z 1308, městská práva od roku 1327. 

 

Nejlepší z Čechů - čtvrtfinále

V areálu kempu Debina se konalo polské CENTROPE za účasti 51 tripletů z toho bylo 11 českých. Pětikolový švýcar měl určit kdo postoupí do dalších bojů v KO 16. I přes více než poloviční účast oproti CENTROPE českému byla kvalita turnaje nezpochybnitelná. A jak si tedy vedly triplety s "topáckou" účastí ? Dave hrál s Janou a Pavlem Burešovými a po švýcaru měl aktivní skóre 3:2. Tým však začal vyhrávat pozdě a deset bucholců nestačilo na víc než 25. místo. Umístění v horní polovině startovního pole však lze hodnotit kladně. Strejda s Miluškou Kutou a Petrem Tománkem se se skóre 3:2 zařadili mezi šest týmů, kterým to zaručovalo postup do KO. Skvělé. Z patnáctého místa šli ovšem na dosud neporaženou ekipu Rafala Teufela. Výborným a soustředěným výkonem však tuto ekipu "vymazali z povrchu" a po vítězství 13:5 postoupili překvapivě, ale naprosto zaslouženě jako jediný český tým mezi posledních osm tripletů. Ve čtvrtfinále šlo již vše rychle. Polská repre - kanár - políbení prdelky a cesta domů. Přesto však SUPER výsledek a SUPER gratulace. 

Hláška dne: Před Strejdovým odhodem šel Petr Tománek zašlápnout místo po dopadu koule a na dotaz zda nějaké vidí řekl: "Ne, ale vypadá to profesionálně".


 

Petanque na zámku - Hrochův Týnec


Přes náročný program sobotního CENTROPE se Dave se Strejdou v neděli vydali na náročnou cestu do Hrochova Týnce. Zde se konal regionál trojic - mix. Stručně k výsledkům a účasti. Dave, Irena Voříšková a Jirka Vonka tvořili jeden triplet a Strejda s Burešovými druhý. Oba týmy v podstatě kopírovali své výsledky. Dave po švýcaru šestý a celkově sedmý. Strejda po švýcaru osmý a celkově šestý. Asi se čekalo semifinále, ale osmička je osmička, takže dobrý. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete webu ČAPEK.                                                        

Hláška dne: Když jsme v Hrochově Týnci vystupovali z auta v kraťasech a tílkách hlásila borka z Vrchlabí: "Taky jste oblečení jako by jste šli na motýly".  


Na kouli brněnskou - motivaci máme obrovskou.

Další naše účast bude 5.7.2017 v Ratíšovicích na XXIV. ročníku O brněnskou kouli. O co nejlepší výsledek bude  bojovat tým ve složení Camel, Dave a Strejda. Tak si to chlapci pohodově užijte, protože …...
Motto:  Usmívej se, zítra může být hůř a pozítří možná nebude vůbec.  

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
19.6.2019 06:30 Strejda
Děkuji Milušce a Péťovi za pohodový den a SUPER výsledek.