Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC Rakousko - Illmitz 2023

Vytvořil: 12.6.2023 | Jiří Ulmann

Illmitz je rakouská obec ve spolkové zemi Burgenland v okrese Neusiedl am See, v tzv. Seewinkelu, na východním břehu Neziderského jezera a 23 km jihovýchodně od Eisenstadtu. V roce 2020 zde žilo okolo 2 400 obyvatel.  Obec Illmitz leží v nadmořské výšce 117 m a je tak nejníže položenou obcí v Rakousku. V katastru sousední obce Apetlon je ještě místo, které je o 3 metry nižší. S rozlohou katastru 91,85 km² je Illmitz největší obcí v Burgenlandu. Na jihu sousedí s Maďarskem, na západě s Neziderským jezerem, na severu s obcí Podersdorf am See a na východě s Apetlonem. Rakouská oblast východně od jezera se nazývá Seewinkel. Východní část katastru je součástí Národního parku Neusiedlersee-Seewinkel a ten zase Kulturní krajiny Neziderského jezera (Kulturlandschaft Fertő/Neusiedler See), která byla v roce 2001 zapsána na seznam Světového dědictví UNESCO. 

Trénink na SLOPAKU – hráli jsme do soumraku.

V pátek odpoledne jsme přijeli do Rusoviec (nocleh) a hned jsme byli pozváni na trénink SLOPAKU. Samozřejmě jsme neodmítli a odehráli jsme proti domácím dva tréninkové zápasy, pochopitelně vítězné :). Hned jsme si od místních “vtipálků” vysloužili nové přezdívky. Hráli jsme tedy ve složení Žofka Fish, Bambulka Dave a Strejda Jižina proti Mici, Adélce a Peťovi. Po tréninku pokačovala příprava kde jinde, než v hospodě. Bylo fajn.

Centrope Rakousko – snad nebude nám ouzko.

V sobotu 10.6.2023 uspořádal Rakouský svaz pétanque druhý letošní turnaj série Centrope. Místem konání bylo krásné prostředí Illmitz / Neusiedlersee. Po letech nezájmu vyslal TOP Orlová do této atraktivní lokality svůj ryze orlovský triplet ve složení: Marek Fish Olšar (Žofka), Jiří Strejda Ulmann (Jižina) a David Dave Bačo (Bambulka). Jak již “řečeno”, v pátek odpoledne jsme se vydali na skoro 400 kilometrovou cestu do Rakouska se zastávkou na přenocování v Bratislavě. Turnaje se zůčastnilo celkem 90 tripletů z Rakouska, Maďarska, Slovenska, Francie, Polska, Německa a Česka (22). Kvalita turnaje jako vždy u Centrope byla 55. Hrál pětikolový švýcar (60 minut + 1 nához) s postupem do KO 32. Ve švýcaru jsme se postupně střetli s viz. níže. A jak si tedy vedl náš jediný triplet? No ostudu rozhodně neudělal.

Fish, Strejda, Dave - po švýcaru skore 4:1 a 7.místo !!!!; celkově dělené 17 - 32.místo – no a jak šel čas a soupeři? 1 kolo – výhra s rakouskou repre, skvělé; 2 kolo – výhra se slováky, vydřená; 3 kolo – výhra s maďary, supr (byli docela nasraní); 4 kolo – prohra s čechy (KVJ), výprask; 5 kolo – výhra s Ptáky, nelehká. Bylo z toho po švýcaru skvělé sedmé místo. V KO 32 přišla prohra se slováky (nesrovnali jsme se s terénem), no a byl konec. Za mě skvělý výsledek. Prima. V neděli cesta zpět. Dopřáli jsme si ještě výlet do Polné. Pěkné městečko.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V pátek v průběhu “přípravy” přidala Mici jeden k lepšímu. Po turnaji v Bulharsku, když už se sedělo večer na pivku jeden již unavený nejmenovaný slovák prohlásil: “Počůvajte, čím viac pijem, tým viac tým Bulharom rozumiem.” Mici nezaváhala a hlásila: “Ty kokos, šak on po celů dobu hovorí česky.” Vypadá to, že opravdu alkohol odstraňuje jazykové bariéry, nebo ne?

3x stručně s: Jiří Koreš st.           – HAVAJ CB 

Nejoblíbenější spoluhráč                  - syn Jíří

Nejlepší jídlo                                  - svíčková 

Čím jsi chtěl být v dětství                - stavitel

V příští reportáži se dovíte, kdo si nejraději pochutná na hovězím stejku.

Rekapitulace: Hřiště u neziderského jezera normální a hnusné, oběd fajn, organizace a systém hry langsam, počasí vemi pěkné, topácký výsledk docela solidní.                                                                                                                                        

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. „Milý Bože, zachovej mi stálé zdraví a mé ženě schopnost pracovat. “ — Rakouské přísloví.

Komentáře
12.6.2023 14:17 jajcajova@bratislava-rusovce.sk
Milý Jiřinka a nie Južinka, pekne si to a aj ja si prajem nech ti bože zachová stále zdravie a tvojej žene schopnosť pracovať ale to nie je rakúske príslovie ale tvoje zbožne prianie.
Pá a tzus mici