Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CC Slovensko 2019

Vytvořil: 24.8.2019 | Jiří Ulmann

EVENT HOTEL KASKÁDY *** se nachází jen pár metrů od ochranné hráze vodního díla Kráľová. Komplex je vzdálen 60 km od hlavního města Bratislavy, 25 km od Trnavy a Nitry. Objekt hotelu byl postaven v roce 1978 jako ubytovací a stravovací zařízení pro pracovníky, kteří se podíleli na výstavbě vodního díla Kráľová. Vodní dílo bylo dokončeno v roce 1982 a následně v roce 1983 převzala objekt Jednota, která zde začala provozovat rekreační zařízení a to až do roku 1993. Spoločnosť Kaskády zahájila své působení v roce 1997 od kdy poskytuje kromě ubytovacích a stravovacích služeb i široké spektrum sportovně zábavních a konferenčních služeb.

Jak to bylo na Centrope

V sobotu a neděli 24 -25.8.2019 uspořádala Slovenská federácia pétanque CENTROPE Slovensko. Stejně jako na MČR dvojic měl i zde TOP Orlová pouze jednoho zástupce. Byl to Strejda, který utvořil mix s „olomoučáky“ Irčou Voříškovou a Jurou Voňkou. V konkurenci hráčů z osmi evropských zemí to opravdu nebylo lehké. Přesto výsledek po švýcaru 1:4 a umístění na konci výsledkové listiny lichotivý není a určitě se čekalo více. Počasí bylo vyloženě letní a byl to prima strávený den. Ne vše se však bylo úplně OK. Kdo se po dlouhé cestě těšil na snídani - nebyla. Hra na hřištích s umělým povrchem "pocukrovaných" troškou štěrku se spíše podobala závodům na trampolíně a mnoho hráčů zasněně vzpomínalo na těžká, ale férová hřiště na Centrope v Česku, nebo v Polsku. No, ale aby to nevypadalo, že si stále stěžuji opakuji bylo fajn.Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Namísto hlášky dne si ještě dovolím komentář ke hřištím s umělým povrchem. Tato byla v podstatě velmi nebezpečná a přeskakující koule neúprosně likvidovaly jak sklo (které se na hřiště nenosí), tak i nohy hráčů.

VARS Cup na Veveří – naše síly prověří.

V sobotu 31.8.2019 uspořádá Carreau Brno asi jedinou SUPERPRESTIGE u nás. Jedná se o špičkový turnaj trojic s významnou zahraniční konkurencí. Budou zde kompletní týmy z Holandska, Německa, Maďarska, Švýcarska, Polska, Ruska a Slovensla. Mimo to ještě hráči z Ukrajiny a Francie. TOP Orlovou bude reprezentovat Dave s Fanou Krpcem a Radkem Skopalem. Druhý tým utvoří Strejda S Broňou Urbanovou a Davidem Hanákem. A v neděli si Dave se Strejdou ještě odskočí na jedničky do Chrudimi. Takže TOPáci jedééém protože ….

Motto:  Výhra není všechno, výhra je to jediné...

Koulím zdar váš Strejda.