Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CENTROPE ČESKO 2018

Vytvořil: 19.5.2018 | Jiří Ulmann

V sobotu 19.5.2018 se v areálu zámku Liblice, který je nazýván barokní perlou uskutečnil turnaj trojic nejprestižnější kategorie  CENTROPE. Turnaje se zúčastnilo 119 tripletů mimo českých také z Francie, Rakouska, Německa, Nizozemí, Maďarska, Polska, Slovenska, Slovinska a Ukrajiny. Pětikolový švýcar s postupem do KO 32 se odehrával ve francouzském zámeckém parku. Po delší době byl v turnaji i zástupce TOP Orlová  Strejda, kterého doplnili  Brňáci Petr Janík a Bronislava Urbanová.

O velmi vysokou kvalitu turnaje se postarala účast kompletní české špičky a 43 zahraničních týmů. Do KO 32 se z těžkých bojů neprobojovaly mimo jiné ani týmy Ivo Michálka, Petra Juráně, Mirka Krpce, Andrzeje 'Sliže a dalších.
Nutno zmínit, že ani Strejdův triplet nenaplnil očekávání. Kombinace ne úplně dobré formy a tragického losu (ve třetím kole za stavu 0:2 narazili na A. 'Sliže) znamenala velmi nelichotivé skore 1:4, což znamenalo umístění na konci výsledkové listiny. Slabou náplastí bylo, že za sebou nechali mimo jiné jeden triplet z Maďarska a jeden ze Slovenska, ale jinak opravdu slabota. 
Ale den a celý turnaj jsme si i díky pěknému počasí a opravdu perfektní organizaci po všech stránkách parádně užili.

Dalším turnajem je MČR dvojic ve Vojnově Městci. Toho se zúčastní Fish se Strejdou a Dave s valšovickým Jirkou Graclem. Takže kluci koulím zdar.