Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CENTROPE ČESKO 2019

Vytvořil: 1.6.2019 | Jiří Ulmann

Obec Liblice se  nachází v okrese Mělník kraj Středočeský. Rozkládá se asi deset kilometrů jihovýchodně od Mělníka. Místní zámek nechal postavit v letech 1699 – 1706 Arnošt Pachta z Rájova jako šlechtické sídlo. O samotnou stavbu se staral italský umělec Alliprandi.  V 80. letech 18. Století byl zámek rozšířen a interiér upraven ve druhé polovině 19. Století.  Architektonický typ použitý Alliprandim při stavbě liblického zámku byl na českém území použit poprvé a stal se vzorem dalších sídel. Od roku 1952 je zámek ve vlastnictví Akademie věd České republiky.

Schönes Spiel, fajna gra, szép játék, beau jeu, lepo igro, peknú hru …..

1.6.2019 uspořádal Varan Karlovy Vary naprosto skvěle ( cca 12O trojic z toho přes 40 zahraničních) obsazené české Centrope v areálu zámku Liblice. V podstatě celá špička ČR a kompletní týmy z Francie, Německa, Nizozemí, Slovinska, Rakouska, Maďarska, Ukrajiny, Slovenska a samozřejmě z Polska. TOP měl tentokrát své zastoupení ve dvou týmech. Dave hrál s albrechtickým Vaškem Valíkem a Honzou Charvátem z PCBD zatímco Fish se Strejdou byli doplněni o adamovského Karla Mrlinu. Turnaj ukázal, že oba týmy byly složeny velmi dobře a v průběhu celého turnaje také velmi dobře fungovaly. Po náročném pětikolovém švýcaru a souboji s velmi kvalitními soupeři měly oba týmy na svém kontě tři výhry a dvě porážky. Zatímco Daevovu tripletu to stačilo na 31. místo a postup do KO 32 (po dohrávkách skvělé dělené 32. místo), Strejdův tým zůstal těsně před branami postupu (rovněž však výborné 39. místo). Opět dobrá práce a skvělá reprezentace klubu, města a sponzorů. Možná to píši často, ale naprosto profesionální práce pořadatelů, zpříjemnila den skoro čtyřem stovkám koulistů, takže DĚKUJEME Varane a těšíme se na CENTROPE Česko 2020. 

Hlášky dne:

 "Když si pod to tričko podvlečeš bundu budeš ho mít akorát“. Řekl Strejda Fishovi, který se ohrazoval, že dres velikosti "L" mu bude velký.

 " Není-li dáma tančí se kurv..u". Toto podotknul Karel v souvislosti s tím, že soupeře si nelze vybrat.

  A ještě jednou Strejda při návratu v neděli v 00:04 v autě podotknul: "Ty vole už je dneska".

 

Řečkovičtí Orli chtějí, ať se velké věci dějí.


8. 6. 2019 souběžně s MČR 1x1 pořádá Orel Řečkovice v areálu SLOPE Brno regionální turnaj dvojic. Počin je to docela odvážný, ale když vezmeme v úvahu, že Vědomice jsou trochu z ruky je pravděpodobné, že turnaj bude solidně obsazen. TOP Orlovou bude tentokrát reprezentovat Dave s Fanou Krpcem; Strejda s Vláďou Vašíčkem a černý kůň turnaje Fish s Camelem. Při vší skromnosti by tentokrát měla být účast v osmičce samozřejmostí, ale jak v životě, tak i v pétanque se může stát cokoliv, neboť ………..

Motto:  Paměť už mi neslouží jako dřív. Jo, a taky paměť mi už neslouží jako dřív!

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
3.6.2019 17:38 Fish
Opravdu musím říct, že se mi turnaj a hlavně okolí, myslím tím zámecký park, kde se hrálo,velmi líbilo. Pěkný dena opět dobrý VIP stan
3.6.2019 19:02 Strejda
Naprosto s Fishem souhlasím - nádhera. Porážky s mistry ČR a třetími Slovinci sice mrzí, ale oba týmy jsme měli na lopatě a to už něco znamená. Fishu a Karle díky.
4.6.2019 05:55 Strejda
........ a po dlouhé, dlouhé době má TOP Orlová v první stovce žebříčku dva hráče. Bravo.