Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
CENTROPE POLSKO 2018

Vytvořil: 15.9.2018 | Jiří Ulmann

Místem konání letošního ročníku byl Zywiec, který je významným turistickým centrem Beskyd, střediskem letních a zimních sportů. Má bohatou, více než sedmisetletou historii. Od časů krále Kazimíra Jagiellońského bylo město soukromým vlastnictvím rodů Komorovských a Wielopolských, a v letech 1883 až 1939 rodu Habsburků. Novou podobu získal Žywiec v roce 1967, vybudováním přehrady Žywiecké jezero. Město je známo zejména svým Žywieckým pivem. TOP Orlovou letos reprezentoval pouze Strejda se kterým v tripletu hráli albrechtičtí Jarek Puhr a Franta Fajmon. Turnaj probíhal za takřka ideálního počasí na poměrně těžkých hřištích.

 

Hrálo se systémem pětikolového Švýcara s postupem do KO 32 a favority bylo nutno hledat hlavně mezi domácími ekipami (v době psaní reportáže nebyly výsledky známy). Strejda hrající jako vždy s pohodovými parťáky (jiné si nevybírá) si užívali sobotní den bez ohledu na výsledky. Jak to tedy probíhalo. V prvním kole výborný výkon a těsná porážka od slovenské repre. Ve druhém kole opět prohra s polskou ekipou, která byla hratelná a měli jsme ji asi porazit. Třetí kolo a pro změnu opět poláci. Po dalším dobrém výkonu jsme zvítězili a upravili naše skore na 1:2. V dalším rozletu nás zastavila polská repre a potupný kanár nás vrátil do reality – 1:3. V posledním pátém kole nás čekal rakouský triplet. V naprosto pohodovém a opravdu přátelském zápase jsme prohráli smolně až v posledním náhozu. S celkovým skore 1:4 jsme se umístili na celkovém 61. místě ze 70 týmů. Zdálo by se nic moc, ale konkurence byla těžká a nechali jsme za sebou několik silných zahraničních tripletů.
Turnaj proběhnul hladce a nutno pochválit organizátory, že se o nás po všech stránkách celý den výborně starali.

Sezona 2018 se neúprosně blíží ke svému konci. Další zastávkou bude 22.9.2018 MČR 55+. Ať už dědek, nebo babka slyším jak mám v kloubech praská. Boje to však budou zajisté na ostří nože a naše barvy bude hájit jediný dědek Strejda doplněný Petrem Stokláskem, Milanem Bayerem a Zdeňkem Kohoutkem. Tuž chlapi držíme palce a ať vám to koulí.