Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Château Náměšť 2019

Vytvořil: 11.5.2019 | Jiří Ulmann

Náměšť na Hané je městys ležící v oblasti Hané asi 15 km západně od Olomouce. Má přibližně 2 100 obyvatel.  První písemná zmínka o obci pochází z roku 1141, kdy se společně se sousední vsí Biskupství uvádí na známé listině biskupa Zdíka. Obec byla až do 16. století převážně biskupským zbožím, ale její část se dostala do světských rukou. Po Náměšti se psal roku 1276 Všebor, syn Idíka ze Švábenic, který zde založil hrad. Ten roku 1371 získal Půta z Holštejna a na počátku 15. století vladykové z Obory. Hrad zanikl v česko-uherských válkách a nahradila ho tvrz na místě dnešního Dolního zámku.

Průnik mezi elitu a vítězství v "Šufánek cupu".

Prestižního turnaje trojic pořádaného 11. 5. 2019 Kulovým bleskem Olomouc se zúčastnilo 47 týmů. A nutno říci, že ne ledajakých. Reprezentantů by se ve startovním poli jeden nedopočítal. Prostě Náměšť má jméno a kdo není v Náměšti jako by nebyl. Proto také orlováci vyslali do bojů hned pět svých koulistů. Hrálo se v osmi skupinách každý s každým a první dva postupovali do KO 16. Pořadatelé se zhostili své role dokonale, vše klapalo a pro vypadnuvší byl připraven doprovodný turnaj „Šufánek cup“.  A nyní k našim. Dave s tradičním parťákem Fanou Krpcem a jeho švagrovou Janou z Krumsína zklamali. Dvě výhry stačily pouze na 5.místo ve skupině. Posléze si trochu spravili náladu a vyhráli doprovodný turnaj "Šufánek cup". Koťák s krumsíňáky Lenkou a Robinem Konšelovými tři výhry a ve skupině třetí flek a tím celkové dělené 24.místo. Dobrá práce. Průnik mezi elitu. Tak by se dalo s trochou nadsázky charakterizovat vystoupení ryze orlovského tripletu Camel, Burák, Strejda. Po celý den střídali dobré okamžiky s lepšími a odměnou jim bylo 2.místo ve skupině a vcelku překvapivý, ale naprosto zasloužený  postup do KO 16. Prohra - výhra - prohra - výhra a to znamenalo výborné 11.místo v celkovém pořadí tohoto prestižního turnaje. Cenný byl skalp zejména olomoučáků R.Skopal, M.Skopal, J.Voňka a tripletu Pavly Beranové. Bravo.  Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na stánkách asociace.

Hláška dne: Aby podpořil svůj tým a pozvedl upadající morálku, když se zrovna moc nedařilo pronesl Camel - president TOP Orlová: "Pojďme do toho, zkušenosti jsou na naší straně, vždyť jen moje registračka je starší než celého soupeřova týmu dohromady".

Zdánlivě menší kvalita – turnaj bez favorita.

Regionální turnaj jednotlivců pořádá 18.5.2019 PAK Albrechtice. TOP Orlovou budou reprezentovat Dave, Camel a Strejda. Takže chlapci držíme palce a přejeme dobrý  výsledek. Zvláště Daevova letošní skvělá forma dává naději, že by …….. ale nebudeme předbíhat, protože v pétanque a v soubojích jednotlivců obzvláště je možné úplně všechno.

Motto:  Musíš věřit v sám sebe, abys mohl věřil v ostatní.

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
12.5.2019 10:33 Strejda
Děkuji parťákům, fakt dobrá práce.
12.5.2019 20:48 Fish
Ano, tuto vetu mohl nas presidento pronest, nebot jeho registracka nepatri k nejmladsim tak jako on sam. Kluci, gratulace