Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Château Náměšť 2023

Vytvořil: 14.5.2023 | Jiří Ulmann

Krajina v místech dnešní Náměště na Hané byla poměrně velmi hustě osídlena již v pravěku. Z téměř každého pravěkého období se zde našly zbytky pobytu pravěkých lidí. Nejdůležitější pravěká lokalita na Náměšťsku leží na kopci Rmíz, vypínajícím se nad Terezským údolím. První písemná zmínka o Náměšti vůbec je uvedena v senamu asi 200 vesnic. Zdíkova listina  uvádí Náměšť dokonce dvakrát: poprvé mezi vesnicemi patřícími olomouckému kostelu sv. Petra (dnes se tato zpráva považuje za informaci o budoucí vsi Biskupství), podruhé mezi majetky olomouckého kostela sv. Václava. Náměšť, která leží na soutoku říčky Šumice a potoka Baběnce, byla právě tímto potokem rozdělena na vlastní Náměšť po pravém břehu potoka a osadu Biskupství na levém břehu. Rozdělení trvalo pak až do roku 1949, kdy samostatná obec Biskupství byla sloučena s Náměští.

V zámeckém okolí – máš na to či nikoli?

V květnu nás čekají již jen “velké” turnaje v pořadí Prestige – Centrope – MČR. V sobotu 13.5. uspořádal Kulový blesk Olomouc další turnaj z kategorie Prestige. Hrálo se jako vždy v prostorách zámeckého nádvoří a parku místního zámku za neskutečné startovné 200 Kč na osobu (junioři 100 Kč). Před pořadateli se hluboce klaníme. Účast čtyřiceti osmi tripletů a kvalita turnaje skoro 50 byla zárukou hodnotných a skvělých zápasů. Souboje se odehrávaly v osmi skupinách s postupem prvních dvou do KO 16. Pro nepostoupivší byl připraven doprovodný turnaj o ceny “Metelka cup”. Orlováci opět pouze dva (Dave a Strejda), což je v poslední době nepříjemný standart. Takže tedy kdo s kým? Dave s krumíňáky Robinem Konšelem a Fanou “Žralokem” Krpcem; Strejda pro změnu s krumsíňáky Eliškou a Lubošem Ptáčkovými. Jak tedy dopadly boje ve skupinách a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Fana, Robin               - ve skupině skore 3:2 a 3.místo; celkově dělené 24.místo – čekal se postup, to beze sporu, ale chlapci jako Jánošík bohatým brali (R. Skopal, M. Skopal, Matuška) a chudým dávali, takže jak to zhodnotil Fish – banán.

Strejda, Eli, Luboš   - ve skupině skore 3:2 a 4.místo; celkově dělené 32.místo – tady to bylo podobné, sice výhra s tripletem Kutá, Tománek, Jakeš, ale dvě nečekané prohry a v minitabulce třetí místo. No, takže jesti je něco horšího než pátek třináctého, tak je to sobota třináctého a hřiště č.13.

Mimo jiné do KO 16 nepostoupily nasazené triplety Kauca, J. Grepl, Michalička;  K. froňkvá, B. Froňková, Zdobinský. No jo nebyl to lehký turnaj.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Metelka cup – pro kořalu hup.

Srejda si trošku spravil náladu v doprovodném turnaji, když si s ptáčky „doletěli“ pro 2. místo.

Výsledky: 1. triplet Boguslawa Biela 2. Strejda, Eli, Luboš 3. triplet Kačky Froňkové. Gratulujeme.

Hláška dne: Poté co Chozé vystřídal všechny tři pozice (plas, účko, střela) s nevalným úspěchem poměrně znechuceně zahlásil: “ Tak já nebudu raději házet vůbec.”

3x stručně s: Hugo Valošek alias Ten co porazil Dejva – PK Polouvsí

Nejoblíbenější spoluhráč       - sestra Sára

Nejlepší jídlo                        - Boloňské špagety

Čím chceš být                      - účetní

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství kaskadérem.

Rekapitulace: Hřiště na nádvoří a v parku velice rozdílná, nelehká, až záludná, hanácké koláčky a slivovice na uvítanou prima, občerstvení zajištěno,  organizace a systém hry ideální, počasí skvělé, topácké výsledky tentokrát slabé. Velké poděkování pořadatelům za skvěle připravený turnaj.                                                                                                                                      

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Nepočítej s tím,že tě ostatní budou respektovat, i když ty je ano.