Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
GEKON - O křišťálovou tašku 2023

Vytvořil: 19.3.2023 | Jiří Ulmann

Loděnice u Berouna.  Z historických pramenů se o vsi poprvé dovídáme z roku 1088. V místě zvaném V hlubokém se roku 1179 odehrála bitva přemyslovských knížat Bedřicha a Soběslava II. V obci stojí kostel sv. Václava, jehož chrámový prostor pochází z roku 1725. Loděnice má ve znaku stříbrnou veslici s červenobílým praporem na modrém poli.  V roce 1966 byl na nádraží v Loděnici natočen jeden z historicky nejúspěšnějších českých oskarových filmů. Ostře sledované vlaky je československý film natočený režisérem Jiřím Menzelem podle stejnojmenné novely Bohumila Hrabala. Příběh se odehrává v období protektorátu a předlohou se stala skutečná událost. V roce 2003 se natáčelo na místní faře pokračování série básníků, Jak básníci neztrácejí naději. 

Loděnická sobota – byla příjemná teplota.

CdP Loděnice uspořádal 18.3. regionální turnaj trojic. Regionál za účasti dvaceti devíti týmů se sílou přes 44 to je slušná kvalita. Po ose Orlová – Bohumín – Česká Třebová – Damníkov – Kolín – Loděnice (cca 450 km) pokračoval nezlomný Strejda ve své zimní túře a tak TOP Orlová měla na tomto turnaji opět své zastoupení. Za své parťáky si tentokrát vybral a ukecal “brňáky” Yvonne Marečkovou (Orel Řečkovice) a Péťu Janíka (PCBD). V tento vyvedený den se podávalo následující menu:

Bábovka podle Gabi, samozřejmě s kafíčkem. Zabíjačkové speciality a lá Mareček. Hustá loděnická polévka speciál. Yvoniny palačinky. Vše naprosto skvělé, chuťově vyvážené a pro bříško pravé pohlazení. Toto menu bylo pouze pro vybranou společnost. Ovšem jak to bude s figurou do plavek to netuším.No ale zpět ke hře.

Hrál se klasický čtyřkolový švýcar s postupem do KO 16. Jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky? 

Yvonne, Péťa, Strejda,            - po švýcaru skore 3:1 a 7.místo; celkově 6.místo – výsledek asi fajn i když při trošičce štěsí to mohlo být na semičko, ale co dobré to bylo. Nesporným pozitivem byla výhra nad triem L.Šídlová, L. Michalička, V.Luláš, kdy výhru nastartoval naprosto neskutečný Yvonin  “bludišťák”.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Bayer, Bayerová, Radoušová. Naopak štístko a poslední postupové místo čekalo na triplet Ptáčková, Ptáček, Marcián.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Svůj opravdu specifický smysl pro humor prezentoval Démon: “Potkaly se tři ženské. Jedna byla pitomá, druhá byla ošklivá a třetí …. byla taky učitelka.” No myslím, že není co dodat.

3x stručně s: Vladimír Marcián vulgo President – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč       - Michal Drmola

Nejlepší jídlo                       - guláš

Čím jsi chtěl být v dětství     - popelář

V příští reportáži se dovíte, kdo nebo co je Kurt.       

Rekapitulace: počasí naprosto skvělé, hřiště v loděnickém areálu velmi pěkná, polévka byla fajn (i na přídavek), organizace a systém hry ideální, topácký strejdův výsledek slušný, Takže loděničtí bylo u vás fajn – děkujeme.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Navážet se do bezbranných může jen naprostý idiot.