Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Grand prix d Austerlitz 2019

Vytvořil: 27.7.2019 | Jiří Ulmann

Slavkov u Brna (německy Austerlitz) je město v okrese Vyškov v Jihomoravském kraji, 20 km východně od Brna na řece Litava. Žije zde přibližně 6 700 obyvatel. Slavkov je známý především bitvou u Slavkova, která se v roce 1805 odehrála několik kilometrů západně od města. Jeho historické jádro je městskou památkovou zónou, přilehlá oblast Slavkovského bojiště je krajinnou památkovou zónou. Francouzi na památku vítězství pojmenovali po bitvě železniční stanici v Paříži Gare d Austerlitz a také přilehlý most Pont d Austerlitz a nábřeží Quai d Austerlitz. 

TOP Orlová jedéééé !

V sobotu 27.7.2019 uspořádal PC AUSTERLITZ 1805 v parku slavkovského zámku prestižní turnaj trojic, který byl tradičně skvěle obsazen českou pétanque špičkou v celkovém počtu 71 tripletů. Turnaj provázelo velmi nepříznivé dešťové počasí a několikerá změna systému. S tím vším si však naši hoši se svými týmy poradily a dá se říci, že jim na rozdíl od jiných, pršelo štěstí. Dave (David Bačo) obhajoval sedmé místo z loňska (ovšem tehdy v jiné sestavě) a zdálo se, že to bude nesplnitelný úkol. Ovšem sehraná a osvědčená sestava (s Fanou Krpcem a Robinem Konšelem) dávala v každém zápase soupeřům pořádně do těla  a konečné 10.místo kopírovalo výsledek ze čtyřkolového švýcara. Skvělý výsledek a v podstatě splněný úkol. Výborně. Naopak Strejda (Jirka Ulmann) vytvořil s Pavlou Beranovou a slovenkou Dankou Klučikovou úplně nový tým od kterého se nic moc nečekalo. Zpočátku vázla souhra a tým se trápil. Po postupu do KO 32 z předposledního místa to však byl zcela jiný manšaft. Hlavně výhra nad loňskými vítězi, tripletem Juraje Adlera, má svou velkou váhu. Konečné 8.místo bylo velmi nečekané a znamenalo pro tento triplet skvělý úspěch. Gratulujeme. Osmé a desáté místo na takto silně obsazeném  prestižním turnaji znamenalo skvělou reprezentaci klubu, města a sponzorů.Závěrem musíme poděkovat organizátorům, kteří i přes nepřízeň počasí turnaj solidně zvládli. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Při jedné vypjaté koncovce zápasu hlásila Danka Klučiková: "Ja som napätá jako gumka v nohavičkách".

O koule Mozartovy bude boj opravdový

Kulový blesk Olomouc uspořádá 10.8.2019 regionální turnaj trojic Mozartovy koule. Místem konání bude jako obvykle krásné prostředí Korunní pevnůstky Olomouc. TOP Orlová bude mít zastoupení ve třech tripletech. Camel bude bojovat s polouveskými borci V. Vašíčkem s Chozé Ondryhalem. Dave vytvořil tým s domácími R. Skopalem a J.Rozsypalovou. Strejda si zopakuje úspěšnou sestavu z MČR 3x3 s L. Svobodovou a J. Gratclem z Valšovic. Jak vidno všechny tři týmy budou mít velmi vysoké ambice, takže držíme palce. Bojujte chlapci na ostří nože, ale férově protože ….

Motto: Boj stvořila příroda, nenávist vynašel člověk.

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
5.8.2019 11:10 Strejda
A zúčastní se rovněž Jana a Martin Kučerovi, kteří spojí síly s Lenkou Konšelovou z HAPEKu. Rovněž držíme palce.