Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Jarní lipnické koule 2023

Vytvořil: 26.3.2023 | Jiří Ulmann

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1338. Obec Lipník leží v okrese Mladá Boleslav a její katastrální území je součástí zrušeného „vojenského výcvikového prostoru Mladá” mezi obcemi Benátky nad Jizerou a Milovice. Katastrální území obce Lipník zaujímá svou rozlohou 933 ha. Obec je položena do oblasti polabské nížiny, která je svým charakterem velmi teplá a suchá oblast, a to i ve srovnání s okolní krajinou. Na návrší její nadmořská výška dosahuje pouhých 250 m n. m. Do obce vede silnice III. Třídy. Železniční trať ani stanice na území obce nejsou. V současnosti má PC Sokol Lipník  hned tři skvělé hráče v TOP 10: Péťa Vavrovič ml., Petr Fafek a Kačka Froňková. V další desítce je Petr “Čolek” Morávek a Míša Zdobinský. No zřejmě slušný oddíl.

Jarní koule lipnické – bude to těžké, to je logické.

25.3. (zvláštní :) že to vyšlo opět na sobotu) uspořádal PC Sokol Lipník tradičně velmi silně obsazený regionál trojic. Síla turnaje těsně pod 50 hovoří jasně o kvalitě tohoto klání. Byl to skutečně první jarní turnaj sezony 2023 a TOP Orlová zastupoval tentokrát opět pouze Strejda, který “nabalil baby” a vydal se do Lipníka. První byla parťačka z MČR mix Yvonne Marečková z Orel Řečkovice a druhou skvělá juniorka Sára Valošková z PK Polouvsí (vyhnula se tak zkušeně klubové brigádě šikulka). Z celkového počtu 132 hráčů (44 trojic) měl Moravskoslezský kraj pouze dva zástupce a byli to právě Sára z PK Polouvsí a Strejda z TOP Orlová. Jak si tedy vedli ve čtyřkolovém švýcaru s postupem do KO 16 a jaké byly konečné výsledky?

Sára, Yvonne, Strejda,         - po švýcaru skore 2:2 a 18. místo; celkově 18.místo – no chtělo to asi postup, který nebyl daleko. Klasicky chyběl jeden “bucholc”, ale předvedená hra byla velkým příslibem do dalších bojů, takže nakonec v podstatě spokojenost.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Kulhánek, Gröschl, Suchomel. Naopak štístko a poslední postupové místo čekalo na triplet Zdobinská, Froněk ml., Vedral.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Hned vedle hřiště se za plotem pásli koně. V momentě Yvonina odhozu jeden z nich zařehtal. Yvon odložila hod a hlásila: “Jak mám hrát, když se mi tady řehtají i koně.” Nutno dodat, že následující (a nejen on) plas byl skvělý.

3x stručně s: Valter Brandes alias Kurt – PC Damníkov

Nejoblíbenější spoluhráč       -  syn Míša

Nejlepší jídlo                       -  smažený kapr s bramborovým salátem

Čím jsi chtěl být v dětství     -  sportovní statistik

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství zubařem (dentystą).  

Rekapitulace: areál u fotbalového hřišté supr, jídlo na objednávku fajn, organizace a systém hry v pořádku (pravda trošku se to táhlo a škoda, že nebyly dohrávky), topácký tedy Strejdův výsledek, no propadák to nebyl, ale ….. Závěrem pochvala za “objednané” počasí. Sice trochu větrno, ale poměrně příjemně bez deště a to se počítá. Určitě se do Lipníka vrátíme, protože nálada a atmosféra byla skvělá.

Koulím zdar váš Strejda. 

P.S. Celý život je určován sledem zákeřných náhod a neexistuje proti nim žádná účinná obrana.