Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Kapucínova koule 2018

Vytvořil: 31.10.2018 | Kamil Jurišta

Chrudim je historické město,  druhé největší Pardubického kraje s přibližně 23. tis. obyvateli. Protéká zde řeka Chrudimka. Jižně od Chrudimi se rozkládá chráněná krajinná oblast Železné Hory. Ve městě jsou veřejnosti zpřístupněny nově zrekultivované Klášterní zahrady bývalého kapucínského kláštera, který byl založen v druhé polovině 17.století. Jižní část zahrad obklopují zachované Městské hradby. A právě zde se v sobotu 27.10.2018 Strejda s Pavlem Burešem st. snažili vybojovat Kapucínovu kouli.

Z původně přihlášených sedmdesáti třech týmů zůstalo nakonec čtyřicet šest. Zbytek se na poslední chvíli odhlásil z různých příčin, ale hlavním důvodem bylo avizované nepříznivé počasí. To však nakonec nebylo tak zlé a drobný deštík nebyl na závadu. Nic to však neubralo na kvalitě – síla turnaje 39,418. A nyní již ke hře samotné. Hrál se pětikolový švýcar s postupem do KO 8 a dohrávkami o 1-4. místo. Že by se Strejda ten den zrovna potkal s formou to se věru nedá říct a tak měl Superman o zábavu postaráno. No co, ale trochu štěstí tady trochu tam a po pěti kolech skore 4:1 stačilo na poslední postupové osmé místo. A v KO 8 se děly věci. Strejda jako vyměněný rozehrál skvělou symfonii a s neporaženými J. Řezníčkem a V. Šebkem z Vrchlabí předváděl skvělé plasy (dokonce i střelu přidal). Ani to však s tradičně výborným výkonem P. Bureše nakonec na vrchlabáky, nesportovně povzbuzované „takyfanoušky“ nestačilo. Byla to však porážka s pěkně zdviženou hlavou. Nesmím opomenout dodat, že čtvrtfinále bylo pěkným výsledkem, neboť do KO 8 nepostoupily  týmy jako například J. Kauca, P. Fafek nebo F. Kaplánek, J. Froněk. Takže hoši dobré to bylo. Výraz nejvyššího uznání však patří „137 letým“ Miro Drmolovi s Jurou Karáskem kteří pro mě překvapivě a naprosto zaslouženě zvítězili. Bravo.

Na slatinu pro ryby. Jedem vyhrát, co kdyby ? 3.11.2018 FISHING CUP na Slatině. Turnaj trojic je regionální a je v podstatě ukončením sezony na Moravě. A kdo že si pro rybky pojede? Z TOP Orlová to bude Dave, Camel a Strejda. Takže jako vždy držíme palce. Zduř všem váš Strejda.