Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Kapucínova koule + Nymburská 0

Vytvořil: 29.10.2019 | Kamil Jurišta

Královské město Nymburk vděčí za své založení Přemyslu Otakaru II. Přesné datum, kdy bylo započato s výstavbou Nymburka, však dodnes není úplně známo (snad 1275). Název Nymburk je odvozen od slova Neuburg a byl původně osídlen německými a holandskými osadníky, kteří se však v průběhu staletí asimilovali mezi přicházející český živel. Podle Hájkovy kroniky se Nymburk dříve jmenoval Svinibrod, a to z důvodu, že se zde na druhé části, dnes za Labem, pásly svině (prasata). Český jazyk převládl nad německým jazykem až v 15. století po husitských válkách.

Chachaři v Čechách

V sobotu 26.10.2019 uspořádal CHRUPEK Chrudim v Klášterních zahradách další ročník regionálního turnaje dvojic Kapucínova koule se skvělou účastí 55 dvojic. Dave s Camelem měli smůlu a po pěti kolech se skore 4:1 skončili na prvním nepostupovém devátém místě. Škoda. Fish se Strejdou neměli ten správný den a dělali soupeřům opravdu radost - skore 2:3 a celkové 33. místo. No co už.

Nymburské nuly jsme se zúčastnili poprvé v neděli 27.10.2019, kdy PC Mimo Done Nymburk pořádal regionální turnaj jednotlivců (účast 108 koulistů). A jak si vedli naši borci ?  V hlavní roli byl famózní Dave, ale postupně od konce. Strejda doplatil na "Orlovskou dvanáctku" a ve čtvrtém kole promrhal vedení 12:3 - 40 po švýcaru - 37 celkově. Fishovi byl upřen jeden Bucholc a to znamenalo opět první nepostupové 33 místo obhájené i po dohrávkách. Camel po swiss 24 místo. První zápas v KO 32, vedení 12:7 a opět "Orlovská dvanáctka" znamenala konec postupových ambicí. Celkově poté 22. místo. A to opravdu nejlepší tedy nakonec. Dave  hrající po celý den ve skvělé formě ztroskotal až ve finále na Tomovi Michálkovi a získal ve špičkové  konkurenci více než stovky koulistů vynikající druhé místo. Obrovská gratulace a výborná reprezentace klubu, města a sponzorů. Závěrem nutno dodat, že po oba dva dny panovalo krásné, opravdu letní počasí. Oba turnaje byly rovněž pořadateli pěkně zvládnuté a za TOP Orlová vyjadřujeme tímto své díky. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: V sobotu, když Fishova koule třikrát změnila směr a potom se neomylně nalepila na košonek hlásil Strejda: " Tak to byl tedy perfektní bludišťák". V neděli, když jsme pořizovali jednu z fotografií se v zorném poli objevil Čolek (Péťa Morávek) a hlásil: "Hoši nedělám vám tady moc velký stín" ?

 

Na svatého Martina souboj mixů začíná.

2. 11.2019 se v DEPU koná rozloučení se sezonou TOP a všemi oblíbené supermele "Pendrekáč". Srdečně zveme. V sobotu 9.11.2019 uspořádá CHRUPEK Chrudim v Hrochově Týnci své rozloučení se sezonou 2019 v podobě regionálního turnaje dvojic mix Svatomartinská husa. Z TOP Orlová se zúčastní pravděpodobně pouze Strejda, který utvoří mix s Broňou Urbanovou z 1. Starobrněnského PK. Takže si to pěkně užijte a nenechte se vytočit protože ….

Motto:  Doba se mění, ale blbost zůstává stále stejná.

Koulím zdar váš Strejda

Komentáře
29.10.2019 09:17 Strejda
Pro informaci výraz Orlovská dvanáctka spatřil světlo světa právě v neděli 27.10.2019 a znamená v podstatě proje..ný zápas.