Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Klip 20 let a Vo Jarinovy koule 2022

Vytvořil: 26.6.2022 | Jiří Ulmann

Asi 15 minut autem od Litovle leží Loštice. Město ležící v rovinách jižně od Šumperka a Mohelnice proslavily olomoucké tvarůžky, které se tu vyrábějí už několik staletí. Rychlostní silnice sice Loštice míjí, ale při cestách střední Moravou se vám  vyplatí udělat si sem zajížďku. Loštice jsou proslulé výrobou olomouckých tvarůžků, původního sýra s charakteristickou chutí a vůní. Od 15. století se vyráběly v mnoha obcích v okolí Olomouce, dnes putují do světa hlavně z Loštic. S jejich historií se seznámíte v muzeu tvarůžků. V Tvarůžkové cukrárně zjistíte, že olomoucké tvarůžky slouží také k výrobě tvarůžkových moučníků v podobě koláčků, šátečků, vdolků, dortíků, dortů a dalších slaných pochoutek.

V Litovli Strejda na bedně.

V sobotu 25.6. se hrál na výročí 20. let KLIP Litovel regionální turnaj dvojic, kterého se zúčastnilo pěkných třicet osm týmů. Hrálo se u sokolovny v Litovli systémem pět kol švýcar s postupem do KO 8. TOP zastupoval Dave hrající s krumsínským Fanou Krpcem a Strejda s albrechtickým Vaškem Valíkem. Kdo byl tentokrát úspěšnější a jaká byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Dave, Fana- po švýcaru skore 2:3 a 20.místo; celkově 19.místo – asi sviňa den.

Strejda, Vašek - po švýcaru skore 5:0 ! a 2.místo; celkově 3.místo – velmi gratulujeme, super.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl krumsínský tým M.Drmola, R.Konšel. Závěrem: počasí super, občerstvení solidní, organizace hrozná.

 

TOP se snaží i na pláži ….

V sobotu 18.6. se hrál také regionál trojic (celkem 34) na Dalešické přehradě v autokempu AC Wilsonka. Hartvíkovická pláž byla svědkem bojů ve skupinách s postupem do KO 16. TOPáci hráli v tripletech: Camel, Péťa Janík, Dušan Kočí; Fish, Mulda, Brevča. No a jaká tedy byla situace ve skupinách a jaké byly konečné výsledky?

Camel, Pitris, Dušan - ve skupině 1.místo; celkově 9.-16.místo – Suverení vítězství všech zápasů ve skupině, včetně vítězství nad týmem Pavla Hnilici, kteří vystavili stopku Fishovi do KO4. Smolný nepostup do KO8 (no comment), ale v týmu vládla spokojenost z odvedené hry.

Fish, Mulda, Brevča    - ve skupině 2.místo; celkově 5.-8.místo – Ve skupině se trápili, ale v KO16 urvali skalp Slovenských přátel (druzí na CC Slovinsko). V KO8, narazili na Hnildu s Huďou a Radovanem Křížem, kteří byli nad jejich síly. Ale jinak s výkonem byli určitě spokojeni.

Musíme ocenit Muliše, který i přes zánět zubu, již v pátek s námi odcestoval do Hartvíkovic a bojoval jako lev.                                                 

Výsledky turnajů čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

 

Hláška dne - Litovel: Strejda se ptal Jany O. zda-li jí na první turnaj vybral Jozé dobré koule. Odpověď byla jasná: “Celý život mi dává dobré koule”. Takže tak…

Hláška dne- Hatvíkovice : Nejmenovaný hráč se ptá Camela : 'Ty jsi tady v dneska v týmu za střelce??' Camel odpovídá: 'Vzhledem k tomu, kolikrát jsem se už trefil, tak spíše za cypa :)'

3x stručně s: Radek Žiak alias Mojko – PAK Albrechtice

Nejoblíbenější spoluhráč       - Bolek Iwanuszek

Nejlepší jídlo                          - brynzové halušky

Čím jsi chtěl být v dětství              - fotbalista

V příští reportáži se dovíte, kdo chtěl být v dětství švadlenou.

Celý den jsme sledovali MČR 3x3 žen, drželi jsme palce Sáře a nyní ještě jednou gratulujeme ke skvělému 2. místu mladému týmu Valošková, Dudašková, Hájková, Rousková. Holky SUPER!     

MČR 1x1 a „střelba“ – neudělej ze sebe blba.

2 a 3.7 pořádá SK SAHARA Vědomice na zrekonstruovaném Boulodromu LABE Aréna MČR 1x1 a MČR ve “střelbě”. TOP budou na těchto akcích reprezentovat dave, Fish a Strejda. Takže chlapci bez větších keců držíme palce.

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.

 

Komentáře
26.6.2022 22:54 Brevca
Nejdříve velká gratulace strécu k bedně , pak klobouček k mulišovi, jenž musel odolat nejen nástrahám počasí a pokušením pivko a green power s námi , ale i velké nevole s Verčou Muliš, už jen to, že nenechal tým na holičkách bez hráče , díky Muldo a co se týče postupu přes Slovakia team v ko, tak to byly pravé muldovy skvělé plasy, které naleptaly slovenské seběvědomí, které pak podpořil fish skvělou střelbou v závěru a nečekaný úspěch se dostavil.