Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 1x1 a Vo Jarinovy koule 2023

Vytvořil: 3.7.2023 | Jiří Ulmann

Necelých 9 kilometrů severovýchodně od Hartvíkovic leží Náměšť nad Oslavou. Žije zde přibližně 4 800 obyvatel. Historické jádro je městskou památkovou zónou. První zmínka o Náměšti nad Oslavou pochází z roku 1234, kdy náměšťský hrad patřil do majetku rodu Mezeříčských z Lomnice. Z této doby zřejmě pochází okrouhlá věž v areálu zámku. Po letech vlády pánů z Lomnice získává panství Jan starší ze Žerotína a za jeho vlády byl tehdejší hrad přestavěn na zámek. Kolem roku 1840 se Náměšť stala sídlem okresního soudu a stala se také sídlem soudního okresu (byla součástí politického okresu Třebíč) a v roce 1886 byla napojena na železnici do Zastávky a dále do Brna. V roce 1923 se Náměšť nad Oslavou stala městem. V součastnosti je na renesančním zámku expozice gobelínů a možnost prohlídek hraběcích ložnic a dětských pokojů.

V Zálabí – nehrají žádní slabí.

V sobotu 1.7.2023 uspořádal SK Sahara Vědomice MČR 1x1. Pátečního soustředění v Lipince se kromě našich borců zůčastnili pochopitelně domácí Ptáčci Luboš s Eliškou. Za přísného dohledu Opičáka probíhal nácvik plasování, střelby a pozadu nezůstala ani taktika. V sobotu se šampionátu zůčastnila dva orlovská želízka. Byli jimi Dave a Strejda. Kvalita mistrovství těsně pod 50. Kvalifikovalo se 128 hráčů a ti hráli skupiny na dvě prohry bez časového limitu s postupem do KO 64. A jak si tedy vedli náši zástupci ?

Dave      - ve skupině první místo a postup; celkově dělenné 17 – 32. místo – skvělé čtvrté místo z loňska sice neobhájeno, ale s předvedenou hrou vcelku spokojennost. Njn, takové jsou jedničky.

Strejda  - ve skupině třetí místo a nepostup; celkově ztracen někde v bažinách Everglades, ale vážně po nemoci dva krásné zápasy 13:12 s Alenou Vaníčkovou. Ten rozhodující v baráži ovšem prohraný.                 

Rekapitulace: Hřiště ve vědomickém areálu po úpravě plochy velmi náročná; snídaně a oběd jako vždy ve Vědomicích skvělé; organizace a systém hry super; topácké výsledky tedy nic moc. Závěrem obrovská pochvala pořadatelům za skvěle organizované a důstojné MČR.                      

…..a Hartvíkovice – na co se těšíte nejvíce?

A ve stejnou sobotu, tedy 1.7. se hrálo i u Dalešícké přehrady. HP Třebíč zde uspořádal již 27. ročník turnaje Vo Jarinovy koule. Jednalo se o oblíbený regionál trojic, jehož se zůčastnil ryze orlovský triplet ve složení Fish, Camel a Mulda. Náš triplet měl jako první nasazený pochopitelně ty nejvyšší ambice. Hrálo se systémem skupin každý s každým a postupem do KO16, Kvalita turnaje byla 23,3. Regionálek pro naše borce “začal” tradičně v pátek a protáhnul se do neděle. No a jak si vedli naši hoši na Hartvíkovické pláži v konkurenci 40 tripletů ve skupinách? Jaký byl konečný výsledek?

Fish, Camel, Mulda              - ve skupině tři výhry a postup; celkově 5 – 8. místo – postup ze skupiny byl povinností, následné několikahodinové čekání na KO však ničemu neprospělo a tak konečný výsledek patří k těm lepším. Dobře chlapci.                                                                                          

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V KO 32 MČR hlásí borec protihráči: A: “Podívej kdo hraje vedle.” B: “Kdo to je ty neznám.”  A: “ Však právě  a jeden z nich bude KO 16!” Ano to jsou jedničky a o překvapení tu není nouze.

3x stručně s: Robert Janeček vulgo Janec           – HRODE Krumsín

Nejoblíbenější spoluhráč                                         - Fana Kaplánek

Nejlepší jídlo                                                         - rajská s hovězím

Čím jsi chtěl být v dětství                                        - policista

V příští reportáži začneme zpovídat děvčata, která to začne?

Rekapitulace: Hřiště u Dalešické přehrady jako vždy dobře připravené.; snídaně a oběd vlastní, svačinka byla v rámci startovného, jak jinak než výborný utopenec ; organizace a systém hry dle očekávání, když se hrají skupiny bez limitu, tak se to neskutečně protahuje; topácký výsledk není špatný, nicméně se čekalo více :)                                                                                                                                          

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                             

P.S. Civilizace sice zaznamenává určitý pokrok, ale ve válce tě zabijí stále stejně.