Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 2x2 mix 2018

Vytvořil: 4.8.2018 | Jiří Ulmann

Mistrovství české republiky dvojic mix pro rok 2018 uspořádalo Carreau Brno. Pro tento účel si vybralo krásný areál v Šerkovicích, který je centrem pétanque na Tišnovsku. Nutno hned v úvodu zmínit, že Carreau, jak jsme u nich zvyklí nic nepodcenilo a vše probíhalo naprosto hladce. Spousta jídla a hlavně dostatek tekutin to byly devizy, které v tyto parné dny ocenili všichni zúčastnění. Pro velký počet přihlášených týmů pořadatelé zvolili vcelku neoblíbený systém „na dvě prohry“, takže pro spoustu dvojic, i když byly dohrávky, turnaj v podstatě skončil dříve než začal.

Barvy TOP Orlová hájili Dave hrající se Šárkou Slavíčkovou z Carreau Brno a Strejda se Soňou Karáskovou z FENYXU Adamov. Oba měli pro své partnerky připraveny drobné dárkové předměty od sponzora Bonatrans group a.s. které obě děvčata potěšily. Po ujetí cca 200 km do místa konání jsme se nestačili divit, jak si s našimi dvěma týmy osud krutě zalaškoval. Dave i Strejda byli nalosováni spolu do jedné tříčlenné skupiny. Bylo tak jasné, že alespoň jeden tým s naší účastí postoupí do děravého pavouka KO 42. A tím ani ne tak lepším, ale určitě šťastnějším byl mix Dave, Slavíčková, který nakonec obsadil slušné 33. místo. Strejda se Soňou poté v dohrávkách po sérii výher a porážek dobyli konečné 52. Místo. Zdálo by se nic moc, ale konkurence byla opravdu silná. Závěrem ještě jednou poděkování organizátorům, kteří udělali vše pro zdárný průběh MČR a spokojenost všech zúčastněných.

 

11.8.2018 fičíme do Olomouce kde místní Kulový blesk pořádá na Korunní pevnůstce tradiční turnaj trojic. Samozřejmě se opět těšíme i když: „Sezona je v plném proudu a už cítím bolest v každém oudu“. Koulím zdar a TOPÁCI chtělo by to větší účast. Zduř.