Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 2x2 MIX 2021

Vytvořil: 8.8.2021 | Jiří Ulmann

Mikroregion Chrudimsko, ležící v západní části Pardubického kraje, byl založen 19.12.2001. Zakládajícími členy se staly Chrudim, Rabštejnská Lhota, Slatiňany a Svídnice. V polovině roku 2002 byla vzhledem k zájmu okolních obcí o přičlenění se do tohoto svazku zahájena jednání o případném rozšíření. Celkový počet členských obcí je dnes 29. Jižní část mikroregionu se nachází v Chráněné krajinné oblasti Železné hory, vyhlášené v roce 1991, jenž tvoří severozápadní výběžek Českomoravské vrchoviny. Je zde mnoho přírodních památek (např. Habrov, Farář, Na Skalách, Boušovka, Hrobka) a přírodních rezervací (Krkanka, Strádovské Peklo). V Chrudimi a v Chrasti se nachází městské památkové zóny. 

 

Namixovaná kvalita a postup do KO 64 a KO 32.
 
Množí se hlasy, že v Hrochově Týnci vázne organizace. Opravdu? Bavíme se o prestiži a MČR se skoro stovkou týmů, takže co. Množí se hlasy, že úvody turnajů jsou zdlouhavé. Opravdu? Ale sponzory či důležité osoby zaštiťující turnaj je přece nutné řádně zmínit, takže proto. Množí se hlasy, že proč tři turnaje po sobě v „Hrocháči“. Opravdu za mě klidně i čtyři. Je zde krásné prostředí a poloha je v rámci ČR takřka ideální, takže tak. Nyní tedy co se dělo na hřištích. Další z řady mistrovských turnajů uspořádal tedy CHRUPEK Chrudim. Jednalo se o kategorii 2x2 MIX. Účastnilo se 89 mixů, které byly rozděleny do skupin a úroveň byla opravdu skvělá. Systém na dvě prohry nedával mnoho prostoru pro chyby a tak nebyla nouze o dramatické okamžiky. Oba týmy s našimi zástupci splnili povinnost a postoupili ze skupin do děravé KO 64. Zde skončila pouť Strejdy s Broňou Urbanovou, kterou ukončil mix Radoušová, P. Hanák. No, no, asi to šlo lépe. O jedno kolo dále se probojoval Dave s Pavlou Beranovou. V KO 32 je ukončil valšovický pár Svobodová, Jakeš. No, asi dobré i když známe Daevovy ambice. Překvapením byl konec v KO 64 pro stabilní pár Kutá, Tománek a naopak stále méně překvapuje postup polouveské juniorky Sáry Valoškové, která vytáhla svého otce až do KO 32. Počasí krásné, organizace slušná, o jídle ať si každý „pokecá“ se svými chuťovými buňkami. Závěrem děkujeme všem obětavým pořadatelům CHRUPEK Chrudim za velmi příjemně strávený den ve společnosti příjemných lidí. 
 
Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html  
 
Hláška dne: “Tak na jaké pozici chceš hrát” ptala se Miluška Petra. “Mi jde všechno, dej mě třeba na ÚČKO” odpověděl Petr.
 
3x stručně s: Ivo Michálek – Carreau Brno
Nejoblíbenější spoluhráč - synové Tomáš a Jan
Nejlepší jídlo - pečené vepřové kosti
Čím jsi chtěl být - učitel
 
V příští reportáži se můžete těšit na “pokec” s Bronislavou Urbanovou.
 
Kdo z koho – uvidíme až bude hotovo
 
V sobotu 14.8.2021 uspořádá SK Sahara Vědomice na svém boulodromu MČR 1x1. Momentálně je přihlášeno přes 120 hráčů a počet stále stoupá. Orlovské barvy budou reprezentovat David Dave Bačo a Jiří Strejda Ulmann. MČR je jedním z vrcholů našeho snažení a v „jedničkách“ si musí pomoct každý sám, takže chlapci bojujte do poslední koule a ……….
 
Motto: Nikdy se nevzdávej, není-li to životně nutné.
 
Koulím zdar váš Strejda