Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 2x2 Vojnův Městec 2018

Vytvořil: 26.5.2018 | Jiří Ulmann

Po jednoleté odmlce se členové TOP Orlová opět zúčastnili mistrovství České republiky. Tentokrát to bylo MČR dvojic konané ve Vojnově Městci. Nutno říci, že se zdejší PK 1293 Vojnův Městec zhostil pořadatelství na výbornou. Snad jen to, že se místo avizovaného pětikolového švýcara hrál z nepochopitelných důvodů  pouze čtyřkolový s limitem 65 minut plus jeden nához s postupem do KO 32 vrhalo drobný stín na jinak opravdu pěkný turnaj. Do bojů o mistrovské body se zapojil čistě orlovský tým Fish se Strejdou a kombinovaný tým Dave s valšovickým Jirkou Gratclem.

Po úvodním přivítání pořadateli a vyslechnutí české státní hymny se všech 96 týmů rozešlo na losováním určená hřiště. Zjistila se však drobná chybka v nasazení týmů a losovalo se znovu. Poté už šlo vše hladce. Zmiňovat diametrální rozdíl mezi pěknými štěrkovými hřišti na pétanque a prašnými hřišti na „šoulanou“ je zbytečné, neboť podmínky byly pro všechny stejné. Byly však týmy které se s prašnými hřišti nesrovnaly a posléze na to doplatily. To byl zrovna případ Daveho s Jirkou kteří za stavu 2:1 dostali vcelku překvapivého a potupného kanára od páru Buchta, Režová. To byl konec nadějí na postup do KO 32. Výsledkem bylo celkové 49.místo pro tým který měl ambice rozhodně vyšší. Ryze orlovský tým Fish, Strejda se toho dne potkal s formou. Výborné plasy, solidní střelba, ale hlavně skvěle zvládnuté koncovky dovedly tento tým ke skore 3:0. Následná porážka od Iva a Jana Michálků již na postupu do KO 32 nemohla nic změnit. Paradoxem bylo, že skvělé 8.místo po švýcaru nepomohlo k relativně slabšímu soupeři. Opak byl pravdou a Jirka Grepl s Fanou Kaplánkem ( nakonec 3.místo) ukončili v KO 32 účinkování orlovského páru, kterému mohla být slabou útěchou slova Jirky Grepla:“ Jednu chvíli jsem fakt myslel, že nás porazíte“.

 

Po týdenní pauze fičíme na regionál dvojic do Brna na Slatinu kde Orel Řečkovice pořádá VC Orla. O tuto velkou cenu bude bojovat Dave s Fanou Krpcem a Strejda s Martinem Pírkem. Takže kluci neudělejte ostudu a „Koulím zdar“.