Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 3x3 Hrochův Týnec 2019

Vytvořil: 25.5.2019 | Jiří Ulmann

Hrochův Týnec (německy Hrochow-Teinitz) je město v okrese Chrudim v Pardubickém kraji. Rozkládá se v Polabské nížině na levém břehu řeky Novohradky v místě soutoku s potokem Ležákem asi 6,7 km východně od města Chrudim.  První historické nálezy pocházejí z období osídlení našeho území Kelty, a poté Slovany. Jejich osídlení při Trstenické stezce bylo do 6. století datováno zlatou byzantskou mincí Justina I., která zde v 19. století byla nalezena, ale v současnosti je nezvěstná. První písemná zmínka pochází možná již z roku 1194, ale označení Týnec lze vztáhnout i na další obce. Další písemná zpráva z roku 1293 připomíná Elyase z Tyncze.

Úspěch mezi českou elitou

Mistrovství ČR trojic se 25.5.2019 v Hrochově Týnci zúčastnilo 62 (?) týmů. Pořadatel CHRUPEK Chrudim opět prokázal své kvality a postaral se o hladký a reprezentativní průběh MČR. Po slavnostním úvodu za účasti prezidenta CHRUPKU, představitelů města a české politické scény bylo po vyslechnutí české státní hymny MČR zahájeno. Hrálo se systémem pětikolového Švýcara s postupem do KO 16. TOP Orlovou reprezentovali: David Bačo (Dave) se Šárkou Moosovou z Carreau Brno a Fanou Krpcem z HRODE Krumsín; Marek Olšár (Fish) s Tomášem Brevčinským (Brevča) a Petrem Janíkem z PCBD; čtvrtým orlovákem byl Jiří Ulmann (Strejda) s Lenkou Svobodovou a Jirkou Gratclem z SKP Hranice VI. – Valšovice. Daevův tým připravila o lepší umístění smolná prohra (vedli 11:0) s týmem Jany Fafkové, takže skore 2:3 nestačilo na víc, než 35. místo. "Bezejmenní" zřejmě připravili o účast v KO 16 Strejdův triplet, avšak konečné 20. místo se skore 3:2 není neúspěchem, ba naopak - dobrá práce. A jako obvykle to nejlepší nakonec. Tradičně skvělé plassy Péti Janíka, standardně výborná hra Fishe podpořená nebývale dobrou střelbou Brevči  znamenaly postup mezi elitu českého pétanque do KO 16 se skore 4:1. A dělené šestnácté místo zůstalo tomuto týmu i po osmifinále. Bravo chlapci a velká gratulace. Závěrem nutno povzbudit kluky z Polouvsí jejichž výsledek neodpovídal jejich představám a kvalitám. Takže hoši odrazte se ode dna a příště bude líp. Držíme palce. Opět jsme skvěle strávili den za ideálního počasí ve stále krásnějším areálu CHRUPKU navíc podpořený dobrými výkony. Dobrá práce a skvělá reprezentace kubu, města a sponzorů.

Hláška dne: "Ty prkna jsou úplně na hovno. Chceš chytit kouli a ona ti skočí přímo na nohu". Takto se vyjádřil k nízkým prknům oddělujícím jednotlivá hřiště Péťa Morávek alias Čolek.

České Centrope Liblice – těšíme se tam velice.

Týden po MČR trojic – 1.6.2019 pořádá Varan Karlovy Vary naprosto „šíleně“ obsazené české Centrope v areálu zámku Liblice. Dle mého názoru nejlépe obsazený turnaj ( 128 trojic z toho 48 zahraničních) v celém seriálu Centrope. Posuďte sami. V podstatě celá špička ČR a kompletní týmy z Francie, Německa, Nizozemí, Slovinska, Rakouska, Maďarska, Ukrajiny, Slovenska a Polska. TOP Orlovou bude reprezentovat Dave s Vaškem Valíkem a Vojtou Žiakem z PAK Albrechtice a Fish se Strejdou doplněni o Karla Mrlinu z FENYXu Adamov. No nebudete to mít chlapci snadné a každé umístění v horní polovině pavouka bude cenné, takže vzhůru do férových bojů, protože ……

Motto:  Vyhraješ když porazíš, ne podrazíš!

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
27.5.2019 10:13 Kamil Jurišta
Super výsledek chlapci !!! Gratulace !!!!
27.5.2019 21:36 Fish
Perfektni den se super lidmi v nasem VIP stanu. Tesim se na Centope.
28.5.2019 20:37 Radim Valošek
Díky Strejdo za morální podporu ...