Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 3x3 Hrochův Týnec 2020

Vytvořil: 31.8.2020 | Kamil Jurišta

Hrochův Týnec je obec v okrese Chrudim. Okres Chrudim patří k turisticky atraktivním oblastem s řadou kulturních a historických památek a mnoha přírodními zajímavostmi. Často navštěvované je historické jádro Chrudimi s Muzeem loutkářských kultur v Mydlářově domě, nově zrekonstruovaný státní zámek Slatiňany a jeho hipologické muzeum či zříceniny hradů Košumberk, Lichnice, Rabštejn a Oheb. K turistické přitažlivosti regionu značnou měrou přispívá židovský areál v Heřmanově Městci a soubor lidových staveb Vysočina na Veselém Kopci a v přilehlých lokalitách Hlinecka. 

Jeden z vrcholů sezony
V sobotu 29.8.2020 uspořádal CHRUPEK Chrudim MČR trojic v areálu zámku v Hrochově Týnci. Mistrovství se zúčastnila kompletní česká špička a podtrhla tak důležitost tohoto turnaje. TOP Orlová zde měl mezi šedesáti devíti triplety své dva zástupce, kteří hráli v těchto týmech: 1. David Bačo, Robin Konšel, František Krpec (oba z HRODE Krumsín); 2. Jiří Ulmann, Petr Janík (PCBD), David Hanák (Orel Řečkovice). A jak si tedy v pětikolovém švýcaru naši zástupci vedli? Výkon Dejvova tripletu byl určitě pro mnohé zklamáním a tak skore 1:4 stačilo pouze na konečné 59. místo. Od Strejdova týmu se tolik nečekalo. Poměrně příznivý los, se kterým však místy docela hazardoval, znamenal nakonec pozitivní bilanci 3:2. Ta znamenala konečné 22. místo což je v nabité konkurenci nesporným úspěchem. Bravo. Za smolaře MČR lze tentokrát považovat triplet Valík, Žiak, Pírek, který obsadil první nepostupové, tedy 17.místo. Smůla. Co dodat závěrem. Počasí v průběhu švýcara bylo takřka ideální, což se tedy nedá říci o závěrečných bojích, kdy se spustil silný déšť. Bohužel byla to cena za úspěch. Pořadatelsky poměrně solidně zvládnuté. Děkujeme CHRUPKU. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html
 
Hláška dne: Na zpáteční cestě v restauraci před večeří, kdy se Fana s Robinem nemohli rozhodnout co si objednají k jídlu zahlásil pohotově Strejda: " Dejte si Brevčův mls". (Poznámka autora jedná se o bramboráčky s hranolkami.)
 
Na hradě Veveří uspějí jen někteří. 
V sobotu 5.9.2020 uspořádá Carreau Brno jeden ze špičkových prestižních turnajů. Místo konání Horní nádvoří a podhradí Státního hradu Veveří. TOP Orlová vyšle své zástupce do těchto týmů. Vysoké ambice budou mít Dejv s Radkem Skopalem a Fanou Krpcem . Camela s Fishem posíli Péťa Janík, černý kůň turnaje. Třetím vzadu bude Strejda s Bronislavou Urbanovou a Davidem Hanákem.  Držíme všem samozřejmě palce.
 
Přístavní turnaj Piráta Morgana, snad nebudem tu do rána.
Po "Varsu" si ještě v neděli odskočíme na pohodové jedničky, které pořádá v neděli 6.9.2020 C.T.P. CLUB OŘECH. Bojovat o co nejlepší výsledek budou výše zmínění Dejv, Camel, Fish a Strejda. Hlavně se chlapci snažte vyvarovat nejhoršího, protože ....
 
Motto: Když někoho naštveš, tak ti to nevadí, když někdo naštve tebe, tak se s tím budeš muset vyrovnat, ale nejhorší je, když naštveš sám sebe.