Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 3x3 Lipník 2022

Vytvořil: 21.6.2022 | Jiří Ulmann

Obec Lipník leží v okrese Mladá Boleslav a její katastrální území je součástí zrušeného “vojenského výcvikového prostoru Mladá” mezi obcemi Benátky nad Jizerou a Milovice. Výcvikový prostor byl založen roku 1904, kdy rakouská armáda zabrala 3465 ha půdy, aby zde vytvořila cvičiště pro velká polní cvičení, byla zde I střelnice. Od okupace v roce 1939 prostor využívala německá armáda a rozšířila jej o několik vysídlených obcí v okolí. Po roce1945 zde opět sídlila československá armáda a to až do invaze v roce 1968, kdy ji nahradila okupační sovětská vojska, konkrétně tzv. Střední skupina vojsk, která zde měla své velitelství v ČSSR.  Pro potřeby sovětské armády byl denně vypravován z Milovic  do Moskvy speciální vlak. 

Na MČR 3x3 jsme se neztratili ….

V sobotu 18.6. se hrálo v Lipníku (okres Mladá Boleslav) u fotbalového hřiště MČR 3x3. Pořádání se zhostil SK Sahara Vědomice, který má s pořádáním mistrovských turnajů nemalé zkušenosti. TOP Orlovou na této akci nezpochybnitelného významu reprezentovali: Dave, Fish společně se Sárou Valoškovou z PK Polouvsí a Strejda s “valšovičáky” Miluškou Kutou a zraněným Petrem Tománkem. Turnaj probíhal za šíleného, tropického počasí na velmi těžkých, až zákeřných hřištích. Hrály se čtyři kola švýcara s postupem do KO 32. No a jaká tedy byla situace po čtyřkolovém švýcaru a jaké byly konečné výsledky našich zástupců?

Fish, Dave, Sára                   - po švýcaru skore 3:1 a 14.místo; celkově 19.místo – na MČR je postup do KO 32 vždy úspěchem, ale popravdě jsme od tohoto ambiciózního tripletu čekali asi trošku více, ale no co už. Gratulujeme.

Strejda, Miluška, Petr    - po švýcaru skore 3:1 a 8.místo; celkově 9.místo – tady nelze jinak než chválit a po menším komunikačním šumu v týmu následovaly další výhry a konečné umístění je prostě skvělé. Opravdu velká gratulace.

Smolařem dne a prvním nepostupujícím byl triplet Krejčín, Krejčínová, Fereš. V průběhu turnaje převzala Sára Valošková titul Junior roku 2021. Gratulujeme. Závěrem musím smeknout a pochválit pořadatele za ….no prostě všechno bylo naprosto skvělé. „Vědomičáci“ a všichni okolo móóóc děkujeme. No a cesta domů, to už je docela jiná písnička …..

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Poslal jsem Radimovi Valoškovi fotku Sáry v bílém tílku jak přebírá pohár pro juniora roku 2021. Jeho reakce byla okamžitá: “ ….. a zas průser …. opět bez dresu “ !!!!! No co už, takoví jsou patrioti v Polouvsí.

3x stručně s: Pavel Král alias Pawlik – FENYX Adamov

Nejoblíbenější spoluhráč          - nemám

Nejlepší jídlo                          - kachna se zelím

Čím jsi chtěl být v dětství         - archeolog

V příští reportáži se dovíte, kdo miluje brynzové halušky.     

U sokolovny a na pláži – co TOPáci dokáží?

25.6. se na Moravě budou konat dva regionály. Prvního “Litovel 20 let” 2x2 se zúčastní Dave s Fanou Krpcem a Strejda s Vaškem Valíkem. Druhým bude klasika trojic “Vo Jarinovy koule, 26.ročník”. Zde budou orlovské barvy hájit pařmeni Fish, Brevča, Mulda a ve druhém týmu bude pařit Camel s Péťou Janíkem a Dušanem Kočím. V obou případech a v Hartvíkovicích zvlášť půjde především o zábavu, ale samozřejmě se všichni budou snažit o co nejlepší výsledek. Takže Dave, Strejdo a pařmeni na “Hartvalu” bavte se dobře a pamatujte, že alkohol je metla …….

Koulím zdar váš Strejda.

P.S. Válka je vůl.