Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 3x3 Loděnice 2023

Vytvořil: 18.6.2023 | Jiří Ulmann

Asi 8 kilometrů jihozápadně od Loděnice nalezneme Beroun (německy Beraun). Leží na soutoku Berounky a Litavky a žije zde cca 21 tisíc obyvatel. Beroun je svým strategickým umístěním na spojnici Prahy a Plzně již od středověku významnou křižovatkou, místem obchodu i výroby. Je umístěn v kopcovité krajině na rozhraní chráněných krajinných oblastí Českého krasu a Křivoklátska. Spolu s jeho historickými památkami (jejichž četnost vedla k vyhlášení historického jádra města městskou památkovou zónou v roce 1992) to z něj činí i významné východisko turistických cest. Založení Berouna sahá hluboko do minulosti. Již snad roku 1088, jistě však v roce 1179 zde stávala ves Brod s obyvateli rolníky a rybáři, a na druhé straně řeky v lukách ves Podolí. Zde býval hlavní brod a přívoz na cestě z Prahy k Plzni. Asi za krále Václava I. zbudovali němečtí osadníci nynější město.

Na petanque mládeže – 50%?, jistěže!

Již v pátek jsme vyrazili vstříc MČR 3x3 v Loděnici. Čekalo nás celkem (tam a zpět) opět něco přes 800 kiláků. Z pátku na sobotu nocleh v Hotelu u jezera ve Velkém Oseku, fajna veřeře, ale bez snídaně, tak nalačno fičíme do Loděnice. V sobotu 17.6.2023 zde uspořádal místní CdP nejprestižnější MČR a to 3x3. Hned v úvodu nutno zmínit, že se pořadatel zavázal dát 50% startovného na podporu mládežnického petanque. Jistě chvályhodný počin. A vzápětí druhé překvápko. V areálu se NEprodával alkohol ani pivo a prostě NEpilo se. Konečně MČR na úrovni a snad příslib do budoucna. Mimochodem do skončení turnaje nebyl zaznamenán žádný abstinenční syndrom, natož delirium tremens. Za mě velké bravo. TOP Orlová se pochopitelně tohoto prestižního turnaje rovněž zůčastnila a poslala do bojů dva borce . Dave se začlenil do tripletu s krumsíňáky Fany Krpce a Robina Konšela. Strejda zase do týmu vědomičáků Simči Horáčkové a Milana Mikyšky. MČR bylo poprvé určeno pouze pro nejlepších 48 tripletů podle síly. Hrál se čtyřkolový švýcar s limitem 70 minut + 1 nához a postupem do KO 16. Kvalita MČR byla 51,56 a bonus k rozdělení byl 300. A jak si tedy vedli náši zástupci se svými parťáky?

Dave, Robin, Fana               - po švýcaru skore 3:1 a 5.místo; celkově 15.místo – opravdu velmi pěkný výsledek ve švýcaru. Posléze suprovně rozehrané KO 16 proti Korešům s Netušilem (10:3). Potom jako by se hoši lekli, soupeř využil svých obrovských zkušeností a zápas otočil. Opravdu velká škoda KO 8 bylo blizoučko. I tak velké bravo.

Strejda, Simi, Milan - po švýcaru skore 2:2 a 29.místo; celkově 29.místo – asi jsme opravdu čekali více, ale hra je hra a jestliže vám dva soupeři přinesou 1 Buchloc (slovy jeden), tak se umístění nelze divit. No co už, sice nám to moc nešlo, ale užili jsme si krásný den. Hlavně zdraví. (Kdo byl, ví.)

Smolné první nepostupové místo připadlo na triplet Kašparová, Šídlová, Duška. Naopak pytel štěstíčka měl a z posledního postupového místa postoupil (jediný se skore 2:2) triplet Ivo Michálek, Jan Michálek, Jakub Konšel, který posléze spanilou jízdou dojel až k titulu Mistr ČR 3x3. TOP gratuluje.                                                                                  

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: V sobotu zase zaperlil Miloš Přibyl: “ Ty vole jestli mi to stále nepůjde, tak budu hrát šachy.” ???udiveně??? “Jasně, zrovna včera jsem porazil šachového velmistra.” ???nedůvěřivě??? “Nóó autem na zpátečku”. Že by Milošův černý humor?

3x stručně s: Jiří Grepl                 – Carreau Brno

Nejoblíbenější spoluhráč                   - Lukáš Michalička

Nejlepší jídlo                                   - hovězí stejk

Čím jsi chtěl být v dětství                  - sportovní komentátor

V příští reportáži se dovíte, kdo, nebo co je Janec.

Rekapitulace: Hřiště v Loděnici velmi pěkná; polévka chutná; počasí vlídné, příjemné; organizace a systém hry ideální; topácké výsledky solidní i když ….  “Nealkoholické” MČR se pořadatelům opravdu povedlo, můžou být na sebe pyšní a velmi jim děkujeme.                                                                                                                                      

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Kdo rozpozná dobrou radu od špatné, žádnou nepotřebuje.