Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 55+ 2021

Vytvořil: 3.8.2021 | Jiří Ulmann

Zámek Hrochův Týnec – pokračování. Určujícím prvkem původní výzdoby fasád byl vysoký pilastrový řád, který spolu s promyšlenou disposicí řadí stavbu mezi kvalitní příklady zámecké tvorby. Iónské hlavice pocházejí až z mladších úprav, stejně jako mnohé balkony na toskánských sloupech nebo mohutných volutových konzolách. Současný tvar mansardové střechy se čtyřbokou věžičkou, četné vikýře a věžovité rizality vznikly až při přestavbě za manželů Otakara a Melánie Tůmových v duchu historizující moderny v letech 1924-1925.Po roce 1945 byl v zámku umístěn Dětský domov se školou a Středisko výchovné péče. Roku 2010 získala zámek do svého majetku obec Hrochův Týnec.  

 

Senioři předvedli vyzrálé výkony
 
Slyšel jsem názor, že staří jsou popudliví, protivní a nemají smysl pro humor. Fajn, sedněte si na chvíli s Jarkem Puhrem z Albrechtic a smíchy se neudržíte. Slyšel jsem názor, že zdržují a protahují hru. Fajn, zkuste někdy odházet koule rychleji než Jirka Karásek z Krumsína. Slyšel jsem názor, že už nemají pro petanque žádný přínos. Fajn,zkuste se nehonit za body a hrejte na prestiži s mladičkými juniory jako Zdeňka Kholová z Vrchlabí. Kdyby náhodou měl někdo pochyby o kvalitě MČR, tak plná třetina hráčů 55+ je v českém žebříčku v první stovce a dva dokonce český žebříček vedou. Ano to jsou „naši“ senioři. A jak si tedy mezi českou seniorskou elitou vedl náš jediný zástupce Strejda v tripletu s Miluškou Kutou z Valšovic a Mildou Pánkem z Krumsína? Popravdě řečeno, asi se čekalo více než 22. místo (se skore 2:2) po švýcaru. Ale až ten nahoře přihodí trošku štěstíčka, tým se sehraje, přidá více bojovnosti a zodpovědnosti tak má potenciál na daleko vyšší mety. Tak snad příští rok, no uvidíme. O novém mistru ČR (Michálek, Kauca, Bílek) asi od počátku nikdo nepochyboval. Výborně MISTŘI. Pro mě největší překvapení a poklona za 2. místo patří celkem 209-tiletým veteránům z Albrechtic Bukovčík, Ševčík, Vajčovec. Pánové já se klaním, bravo. V Hrochově Týnci bylo navzdory všem pesimistickým předpovědím skoro ideální petanqe počasí a i když se končilo v pozdních nočních hodinách organizace nevázla.  „Uhm“ vše tentokrát OK. Díky.
 
Hláška dne: Jen tak mezi řečí pronesl borec znaveným hlasem: “Jo, jo, čím starší tím více roků”. 
 
3x stručně s: Jaroslav Ševčík řečený Jarda – PAK Albrechtice.
 
Nejoblíbenější spoluhráč - Boguš
Nejlepší jídlo - ohnivé maso
Čím jsi chtěl být - kuchař
 
MČR dvojic MIX – nedělejme žádný kiks.
 
V sobotu 7.8.2021 se ukuteční  MČR 2x2 MIX. Pořádá Chrupek Chrudim v zámeckém parku zámku v Hrochově Týnci.  Orlovské barvy budou hájit: Dave s Pavlou Beranovou z PC Sokol Lipník a Strejda s Bronislavou Urbanovou z 1.Starobrněnského PK. O kvalitě mistrovství nelze pochybovat, neboť je přihlášena v podstatě kompletní česká špička. Předveďte tedy co nejlepší výkony a soustřeďte se na svou hru protože, .........
 
Motto: Jen dobrý hráč ví jak špatně hraje.
 
Koulím zdar váš Strejda.