Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
MČR 55+ Stolín 2023

Vytvořil: 16.4.2023 | Jiří Ulmann

Stolín je vesnice, část města Červený Kostelec v okrese Náchod. Nachází se asi 2 km na jihozápad od Červeného Kostelce. V roce 2009 zde bylo evidováno 119 adres. V roce 2001 zde trvale žilo 182 obyvatel. Stolín je také název katastrálního území o rozloze 2,95 km². V katastrálním území Stolín leží i Mstětín. Ve vesnici se nachází Kaple Nejsvětější Trojice je to římskokatolická kaple a patří do farnosti Červený Kostelec. Červený Kostelec (německy Rothkosteletz) je město v okrese Náchod v Královéhradeckém kraji v severovýchodních Čechách. Leží v Podorlické pahorkatině na potoce Olešnici. Má přibližně 8 200 obyvatel. První zmínka o existenci osady Kostelce je v konfirmační knize pražské diecéze z 22. srpna 1362.

Na mistrovství republiky – společníkům velké díky.

V sobotu 15.4. 2023 uspořádal PEK Stolín na svém boulodromu MČR 55+. Turnaji předcházel tréninkový kemp u Kurta a Gabi za účasti seniorů z Damníkova (Valter), Orla Řečkovice (Yvonne), Carreau Brno (Ivoš) a TOP Orlová (Strejda).Na programu byla mj. technika hodu, psychologie, řeč těla a nechyběly ani “veselé historky z natáčení " Při tom všem jsme stačili sledovat "likvidaci perníkářů" a postup třineckých ocelářů do finále extraligy.

Bylo to letos první ze série MČR. Jak symbolické, neboď starší mají prý vždycky přednost. Z TOP Orlová se šampionátu mohl zůčastnit pouze Strejda (bo už “dědek”) a s kým že byl v týmu? Další ročník, další sestava. Ta letošní měla složení: Valter Kurt Brandes – PC Damníkov, Yvonne Yv Marečková – Orel Řećkovice no a třetí do party byl Jiří Strejda Ulmann – TOP Orlová. MČR 55+ se hrálo systémem čtyři kola švýcara s postupem do KO 8 za účasti 23 týmů z celé republiky a kvalita turnaje byla necelých čtyřicet. Je vidět, že seniorům není žádná lokalita dost daleko, aby je odradila od možnosti zahrát si. Ano zahrát si, protože se tentokrát jako obvykle na tomto typu MČR žádné body nerozdělovaly a většině šlo pouze o radost ze hry. To byl také případ tripletu v němž se po celý den bavil a skvěle si zahrál Strejda, protože s Yv a Kurtem to byla pohodička. No a jaká tedy byla situace po švýcaru a jaké byly konečné výsledky?

Kurt, Yv, Strejda                  - po švýcaru skore 2:2 a 10.místo; celkově 10.místo – po povinném vítězství v prvním kole přišla ve druhém prohra 12:13 ve skvělém mači s klanem Krpců (vicemistři). Potom následovaly dva kanáry. První jsme uštědřili týmu J. Ježka st., aby nám totéž stejnou mincí oplatili J. Kauca, I. Michálek, D. Bílek (mistři ČR). No co už. Po předchozích deštích se vyloupnul pěkný den, no a předvedená hra potěšila více než umístění. Jak vidno z výše uvedeného prohráli jsme pouze s pozdějšími finalisty. Postoupili spravedlivě všichni se třemi výhrami, takže tentokrát nebude ani smolař dne ani šťastný postupujíci.

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Docela jsem byl konsternován výrokem, který po odeznění státní hymny pronesl jeden účastník / nice: “ A co že je to tu vlastně dneska za turnaj?” No tak nevím …..

3x stručně s: Jana Fafková řečená Fafča – PC Sokol Lipník

Nejoblíbenější spoluhráč        - Sylva Mandíková

Nejlepší jídlo                        - svíčková

Čím jsi chtěla být v dětství       - zdravotní sestra

V příští reportáži se dovíte, kdo miluje álovu krůtu.

Rekapitulace: hřiště u hasičské zbrojnice po vydatných deštích fajn, snídaně a oběd bez komentáře, organizace a systém hry v pořádku i když se to trochu táhlo, topácký tedy Strejdův výsledek asi v mezích možného i když tedy los byl sviňa.

Koulím zdar váš Strejda.                                                                                              

P.S. Nikdy se nenechej ovlivnit ostatními.