Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Mozartovy koule 2018

Vytvořil: 11.8.2018 | Jiří Ulmann

Korunní pevnůstka - unikátní památkově chráněný areál (historie sahá až do roku 1754) olomoucké barokní bastionové pevnosti to bylo v sobotu 11.8.2018 místo konání regionálního turnaje trojic. Ač regionál byl tento turnaj jako vždy silně obsazen. Svědčí o tom síla přes 39 a rovněž účast silných zahraničních týmů Andrzeje Sliže z Polska a Michala Dzúrika ze Slovenska. Orlovské barvy hájili: Dave s Kulovými blesky R. Skopalem a J. Rozsypalovou, Camel s Ondryhalem a Vašíčkem z Polouvsí, Strejda s Koťákem a L. Konšelovou z HAPEKU.

Nejvíce se asi čekalo od prvního nasazeného Daevova týmu. Tomu však po desátém místě po švýcaru a vcelku jasném postupu v prvním kole KO 16 vystavil stopku do semifinále tým Toma Kutého a bylo po nadějích. Takže vcelku Daevova nespokojenost s celkovým sedmým místem. Po delší době hrající El presidento Camel přijel, viděl a "zvítězil". Tým v podstatě do počtu a bez větších ambicí předváděl skvělou hru a jeho bojovný duch jej po šestém místě po švýcaru dovedl rovněž k celkovému šestému místu. Opravdu skvělý a nečekaný výsledek. To samé by dalo říct o Strejdově týmu, který překročil svůj stín. Po překvapivém postupu do KO 16 z posledního postupového místa a výkonech dalo by se říci "všelijakých" z toho bylo nakonec rovněž výborné desáté místo. Takže suma sumárum tři místa v desítce pro TOP Orlová - skvěle kluci.

 

Po čtrnáctidenní přestávce se bude konat 25.8.2018 Slovenské centrope - mix trojic. Orlovské barvy pojede hájit tentokrát pouze Strejda se Zuzkou Malou z SKP Kulová osma a Karlem Mrlinou z FENYXU Adamov. Přejeme tedy našemu mixu co nejméně herních kixů. Koulím zdar.