Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Mozartovy koule 2019

Vytvořil: 10.8.2019 | Jiří Ulmann

Korunní pevnůstka vznikla v rámci opevňování Olomouce a sloužila jako hlavní vstup do města. Korunní hradbu tvoří pětibodový bastion a dva půl bastiony, v areálu se také dochovala barokní prachárna a torzo empírové strážnice. Nyní je využívána pro seznámení se s historií olomoucké pevnosti a pro různá kulturní vystoupení. Budování pevnůstky bylo zahájeno v místě bývalé vesničky Závodí v roce 1754, vlastní korunní hradba vznikla v následujících dvou letech. Ve druhé polovině 19. století přibyly dvě budovy dělostřeleckých laboratoří. V jejím areálu se nacházely také kanovnické zahrady.

TOP 2x v TOP ten.

V sobotu 10.8.2019 uspořádal Kulový blesk Olomouc v prostoru Korunní pevnůstky regionální turnaj trojic, který měl tradičně silné obsazení (síla přes 40). Zúčastnilo se 44 tripletů z celé ČR, Slovenska a Polska. Turnaj provázelo poměrně příznivé počasí, které navečer trochu pokazil déšť.  Přejdu hned k výsledkům, které opět dělaly TOP Orlové radost (nutno podotknout, že ne vše se podařilo). Davemu s R. Skopalem a J. Rozsypalovou se opět nepodařilo proniknout do semifinále, ale 5. místo ? Velmi pěkný úspěch nemyslíte ? A další umístění v TOP desítce. Camel, Chozé Ondryhal a L. Vašíček konečné deváté místo. Taky pěkný no né. To bylo to dobré. Další výsledky našich: Kučerovi s L. Konšelovou konečné 37. místo a cenný skalp v podobě výhry nad Burešovými s Lukinem Ondryhalem. No a Strejda s L. Svobodovou a J. Gratclem naprosto neomluvitelný výpadek a 42. místo. O průběhu turnaje nechť si udělá obrázek každý sám. První místo ve skupině Koudelková, Marečková, Lazarová. Nepostoupili ze skupiny například: Žiak, Valík, Pírek,, Kutá ,Tománek, Jakeš,, J. Michálek, J. Voňka, Voříšková …… Závěrem děkujeme pořadatelům za pěkný turnaj, vše klapalo, takže díky. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Jako hlášku dne jsem dnes vybral komunikaci mezi Chozé Ondryhalem (CH) a Camelem (C). Camel plasuje a CH: Dobře, dobřéé, dobřéééé. C: Jsme tam ? CH: Ne.

 

Na MČR David, musí se připravit. 
 

V sobotu 17.8.2019 uspořádá SK Sahara Vědomice na svém boulodromu MČR dvojic. TOP Orlovou bude reprezentovat pouze její nejvýše postavený hráč Dave, který utvořil velmi silný tým s Miluškou Kutou z Valšovic. Držíme všichni palce za co nejlepší výsledek. Tak tedy pěkně hrajte a užívejte si života protože ….

Motto: Umřít umí každej.

Koulím zdar váš Strejda.