Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O brněnskou kouli 2019

Vytvořil: 5.7.2019 | Jiří Ulmann

První písemná zmínka o Ratišovicích pochází z roku 1358. Územněsprávně byly Ratišovice v letech 1869 – 1900 vedeny jako osada obce Stupešic v moravskokrumlovském okrese v letech 1910 – 1950 jako obec v tomtéž okrese a od roku 1961 jako část obce Běhařovic v okrese Znojmo. Oddíl FŇÁKY Brno zde v krásném areálu místních 5.7.2019 uspořádal regionální turnaj trojic. Vznik společnosti se datuje k 20.12.1995. V současnosti je presidentem Petr Stoklásek a klub čítá 10 členů.

 

Úspěšný útok na bednu

V krásném areálu místního RAPEKU uspořádal oddíl FŇÁKY Brno ve státní svátek 5.6.2019 již XXIV. ročník regionálního turnaje trojic "O brněnskou kouli. Čistě orlovský tým Camel, Dave a Strejda přijeli bojovat opět o vítězství (v roce 2015 zde vyhrál Fish, Dave a Strejda jubilejní XX. ročník). No a nevedlo se jim věru špatně. Vítězství v pětičlenné skupině znamenalo přímý postup do čtvrtfinále. Výhra nad "domácím" týmem Orság, Orságová, Hradský náš triplet posunula již do semifinále, kde nás čekal silný tým z Polouvsí Rusek, Vrzal, Vašíček. V nervy drásajícím zápase, kdy jsme se zasekli a nemohli dohodit 13 bod jsme nakonec silou vůle opět zvítězili. Ve finále se proti nám postavil triplet Mrlina, Mrlinová, Hanák. Překvapení turnaje, potvrdilo skvělou formu Karla a když se přidaly perfektní plasy Jany a téměř neomylná střelba Davida bylo velmi brzy vymalováno. Takže gratulujeme vítězům, kteří nám nedali ani čichnout. I přes prohru ve finálovém zápase  velký úspěch pro TOP Orlovou. Skvělá práce hoši. Závěrem nutno pochválit pořadatele, kteří potvrdili tradičně vysoký standart tohoto turnaje a mají jedny z nepěknějších trofejí vůbec.Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hlášky dne: Tentokrát jsem vybral dvě. V první vyjádřil Camel své překvapení nad Strejdovým umístěním v první stovce českého žebříčku slovy: " Ty xxxxx, ty už jsi taky ve stovce ?" a druhý vyjadřuje nadšení nejmenovaného místního hráče slovy: " Ty voe to bylo těsně, půl metru doprava". 

Krumsínská hroda – sejde se „elita“ národa.

HRODE Krumsín uspořádá 13.7.2019 tradiční regionální turnaj trojic Krumsínská hroda. TOP Orlová bude mít zastoupení ve třech týmech: 1. Obhájci titulu - Dave, F. Krpec, R. Konšel, 2. Tým s vysokými ambicemi - Camel, P. Bureš st., Š. Moosová, 3. A 55 a více plus - Strejda, F. Karásková, J. Karásek. Zdejší turnaj se vždy vyznačoval nadstandartní pohostinností, takže neváhejte a přijeďte dobře pojíst a střídmě popít, neboť ……..

Motto:  Lepší pivo v žaludku, než-li voda na plicích.

Koulím zdar váš Strejda.

Komentáře
6.7.2019 20:40 Strejda
Kuva nějaká cenzura, ale dobrý.