Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
O pohár města Slatiňan 2019

Vytvořil: 2.2.2019 | Jiří Ulmann

Slatiňany jsou město na úpatí Železných hor 4 km jižně od okresního města Chrudim. Žije zde něco přes 4 000 obyvatel. Hřebčín Slatiňany je chovná stanice vraníků českého plemena starokladrubských koní sídlící ve Slatiňanech nedaleko Chrudimi. Hřebčín je součástí Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Je zde chováno přibližně 250 starokladrubských koní.  Areál hřebčína je kulturní památkou v těsném sousedství národní kulturní památky slatiňanského zámku a parku. Koně ve Slatiňanech chovala již knížata z Auerspergu cca od roku 1894. Právě zde v jízdárně hřebčína se konal 2.2. první prestižní turnaj roku 2019 za účasti české špičky a hráčů z Polska, Slovenska, Holandska, Rakouska a Španělska.

Nevyužité osmifinále a úplný zmar. 

Turnaj se hrál systémem 5-ti kolovévo švýcara s postupem do KO 16. Bylo jasné, že k postupu budou za určitých okolností stačit tři výhry. Tým Bačo (TOP), F. Krpec, R. Konšel od začátku neponechával nic náhodě a výbornou hrou se propracoval ke skore 4:1 a tím ke konečnému 4. místu po švýcaru. Výborně. Na své vcelku suverénní cestě porazil mimo jiné tým T.Michálek, J.Michálek, J.Konečná. Velká škoda nevyužitého osmifinále, kde jako favorité podlehli vcelku překvapivě týmu Kamaryt, Dlouhá, Mazúr. Nebuďme však neskromní a přiznejme si, že účast v šestnáctce je pěkný úspěch. Kdo něco podobného čekal od tripletu Meduna, Ulmann, Gratcl nestačil sledovat jeho cestu zmaru až na samotné dno výsledkové listiny a nevěřícně kroutil hlavou nad potupným skore 0:5. S nadsázkou lze říci, že horší už to být nemůže a to je snad jediné pozitivum. Takže hurá a vstříc lepším zítřkům. Pro mě překvapivě zachraňovala čest CHRUPKU a rodiny Medunových Iva. Účast v osmifinále týmu Medunová, Fila, Navalaný asi čekal málokdo. Gratulujeme.


Čerlinka CUP – jsme tam co by dup. Do Litovle rádi jedem, tady se nám líbí.Úspěch máme zde nejeden, to nejsou jen sliby.

30.3.2019 turnaj kategorie regionál – Čerlinka CUP. Účast TOP je vždy ve značném počtu a již nyní je jasná účast týmů Bačo, R.Skopal, Rozsypalová a Bureš, Burešová, Ulmann. Vzledem ke 3.místu v roce 2018 se rovněž zúčastní  Jurišta, Kotas , ale místo Olšára bude bojovat Bury. Takže koncem března se uvidíme v Litovli.

Koulím zdar váš Strejda.