Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Orlovský kahan 2019

Vytvořil: 7.9.2019 | Jiří Ulmann

V roce 1973 Orlová na tehdejší dobu bohatě slavila 750 let. Objemná publikace vydaná k této příležitosti je poslední svého druhu a zachycuje dřívější podobu historického centra včetně zámku. Od té doby většina starého města i místní části Lazy vlivem poddolování zmizela. Společenský a obchodní život se přesunul do panelového sídliště v části Lutyně, které postupně nahradilo staré centrum města. Sídliště zbudované v pěti etapách má téměř 30 tisíc obyvatel. Z jádra města se zachovalo pouze torzo, které až v posledních několika málo letech doznává viditelné revitalizace.

Orlováci v „DEPU“

V sobotu 8.9.2019 uspořádal TOP Orlová na parkovišti restaurace Depo další ročník, tentokrát opět mezinárodního, regionálního turnaje trojic Orlovský kahan. Pro nepostoupivší do KO 8 byl v rámci dohrávek připraven doprovodný turnaj O kvader uhla. Turnaje se zúčastnilo 8 z 12 členů TOP Orlová. Bohužel se nikomu z TOP po skvělém švýcaru nepodařilo postoupit do semifinále. V konečném součtu se nejlépe umístil na 5. místě tým Camel, Koťák, Pavel Bačo (po švýcaru druhý). Hned za ním byl Dave s R. Skopalem a F. Krpcem (po švýcaru bez porážky na 1. místě). A další umístění „našich“. Brevča se Sukovými – 16. místo; Moňa s Kučerovými – 17. místo. Naprostou tragédií bylo vystoupení Strejdy s Buešovými, kteří skončili na 21. místě z celkového počtu dvaceti tří tripletů. Nakonec si trošku spravili náladu vítězstvím „O kvader uhla“. Výsledky všech turnajů pétanque naleznete na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html

Hláška dne: Po druhé porážce ve švýcaru a jistotě, že kahan nezíská hlásil Strejda: „Přijel jsem si pro kvader uhla. Potřebuju hajcovat a ni svítit“.

Grand prix Labe – určitě to nebude slabé.

V sobotu 14.9.2019 uspořádá SK Sahara Vědomice na svém Boulodromu prestižní turnaj trojic Grand prix Labe. Naše barvy budou hájit: Dave s Petrem Morávkem z Lipníka a Hynkem Vyoralem z Loděnice; Strejda s Irčou Voříškovou a Jirkou Voňkou z Olomouce. Takže chlapci vstříc férovým bojům ať se nemusíte stydět, protože ….

Motto: Každý blbec dokáže obvinit toho druhého, ale jen charakter se dokáže omluvit.

Koulím zdar váš Strejda.