Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Orlovský kahan 2020

Vytvořil: 19.9.2020 | Jiří Ulmann

Orlová. V listopadu roku 1989 se zásadně změnila filozofie přístupu k historické části města, kde byl zahájen revitalizační proces, který je v současné době zaměřen na záchranu dochované architektury. Před plánovaným zbořením tak byla zachráněna řada budov. Z historického jádra města zůstal zachován mohutný dvouvěžový kostel Narození Panny Marie v novogotickém stylu z roku 1905, jež nahradil původní stavbu z roku 1466 a budova radnice na náměstí v Orlové-Městě z roku 1928 s hezkou obřadní síní pro sváteční občanské události. Pěkné místo k odpočinku nabízí zrekonstruovaný zámecký park v blízkosti náměstí.

Jak jsme si vedli doma?
V sobotu 19.9.2020 jsme (TOP Orlová) uspořádali v areálu restaurace DEPO  turnaj trojic kategorie regionál. Z nedalekého Polska přijel jeden tým a dal tak turnaji punc mezinárodní. Hrál se čtyřkolový švýcar s postupem do KO 8 a třináct orlovákú bylo opět vidět. Na nejvyšší příčku a zisk Orlovského kahanu dosáhnul po celodenních výborných výkonech triplet D. Bačo, F. Krpec, R. Skopal. Skvělá práce. Bravo. Další umístění našich borců a borkyň naleznete http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html. Celý den jsme se všichni parádně bavili, počasí nám přálo a tak se i doprovodného turnaje O kvader uhla zúčastnilo šestnáct týmů. I zde byli orlováci na bedně (3. místo) díky tripletu Olšár, Brevčinský, Mališ. Dobře kluci. Myslím, že jsme připravili všem 69 zůčastněným pěkný den plný zážitů a že všichni odjížděli spokojeni bez ohledu výsledek. Děkujeme všem za účast.   
                      
Hláška dne: Jsou jména, která jaksi předurčují k určitým činnostem. Zalíbila se mi hláška ještě před započetím turnaje: "Konečně dorazili Koneční". Jako již tradičně totiž přijíždějí poslední.
 
Svatováclavské koulení – budeme na počasí rozezleni?
 
V sobotu 26.9.2020 uspořádají valšovičtí na ve svém areálu regionální turnaj dvojic. Z našich se stihli přihlásit a o co nejlepší umístění budou bojovat: Dave s P. Burešem, Camel s Fishem a Strejda s K. Mrlinou. Naplněná kapacita 48 týmů slibuje tuhé boje. Takže chlapci držíme palce a dělejte hlavně co sami uznáte za vhodné i když ......
 
Motto: Velmi zvláštní den v životě člověka je ten, kdy zjistí, že je úplný magor a vůbec mu to nevadí.... Koulím zdar váš Strejda.