Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Orlovský kahan 2021

Vytvořil: 12.9.2021 | Jiří Ulmann

DinoPark Ostrava se nachází na území Doubravy směrem na Orlovou, cca 13 km od centra Ostravy. Na ploše 35 ha se nachází více než 30 scén se 70 modely druhohorních zvířat v životních velikostech v prostředí, ve kterém pravděpodobně obývala naši planetu před více než 65 miliony let. Vedle paleontologicky věrných modelů dinosaurů (statických i robotických a ozvučených) se návštěvníci mohou seznámit s informacemi o jednotlivých druzích, o vývoji života na Zemi, pohybu kontinentů apod. Modely jsou vyráběny speciální patentovanou technologií na základě aktuálních vědeckých poznatků a nalezených fosilií. Návštěva DinoParku proto může být i velmi vhodným doplňkem k výuce historie.

Ptám se, kam spěje moravský petanque? Nevím, ale tradiční turnaje mizí z kalendáře a nové (kromě Polouvsí) nevznikají. Ptám se, opravdu tak rádi cestujeme 3-4 hodiny do Čech? Asi ano, protože to je jednodušší a ještě můžeme do organizátorů rýpat. Ptám se, opravdu nejste schopni uspořádat turnaj? Vždyť stačí malý, maličký. No uvidíme. TOP Orlová uspořádal 11.9. čtyřkolový švýcar s dohrávkou KO 8 za nádherného počasí s účastí 22 tripletů. To byl Orlovský kahan 2021 jehož vítězem se stal valšovicko-vědomický triplet Kutý,Tománek, Mikyška. A jak si vedli naší borci roztroušení do čtyř týmů? Nálepku černého koně nepotvrdil tým Camel, Miro Krpec,David Faltýnek a 13. místo tedy nic moc. Roli jednoho z favoritů nesplnil ani tým Dave, Fana  Krpec, Fany Karásková a 12.místo není to, co jsme asi čekali. Narychlo slepený tým (Fish se účastnil šachového turnaje „Pišek 2021“ – výsledky v šachovém měsíčníku Střelec) Mulda, Brevča, Zuzka Malá příjemně překvapil a 10.místo lze považovat za úspěch. A to nejlepší nakonec. Své ambice do KO 8 potvrdil tým Strejda, Pavel a Jana Burešovi umístěním na 5.místě, které si v dohrávkách o jedno místo pohoršil. Celkově tedy slušné 6.místo. Tak to byla sobota v DEPU, děkujeme spoluhráčům, protihráčům a milému personálu restaurace.                                                                     

Kvader uhla doprovodný turnaj byl zcela v režii orlovských, kteří obsadili první čtyři místa. Vítězem se stal a ztracenou a posléze nalezenou trofej získal Daevúv tým, druhý se umístil Camelův a čtvrtý Muldův tým. Tedy dobrá, závěrečnou pochvalu pořadatelů nechám na všech zúčastněných příjemných a sympatických vyznavačích naší krásné hry. Děkuji vám všem. 

Výsledky turnaje čtěte na http://czechpetanque.cz/terminova_listina.html 

Hláška dne: Ve frontě na oběd volala Terezka na Radima: “A vem mi pivo”. Odpověď byla docela drsná: “Co, už si jedno měla”! I tuž tak, vtipálků není nikdy dost.

3x stručně s: Simona Horáčková alias Simi SK Sahara Vědomoce

Nejoblíbenější spoluhráč       - Milan Mikyška

Nejlepší jídlo                          - krůta na medu

Čím jsi chtěl být                     - zvěrolékař

 

V příští reportáži zjistíte, kdo Jack.     

 

Svatováclavské koulení – jsme pro petanque stvoření.

V sobotu 25.9. pořádá SKP Hranice VI.-Valšovice tradiční regionální turnaj dvojic Svatováclavské koulení. Kapacita 44.týmů ja již dlouho naplněna a slibuje jako vždy tuhé boje. Naše barvy bude hájit Camel s Fishem, Dave s Pavlem Burešem a Strejda s Lukim Ondryhalem. Ve Valšovicích je vždy velmi těžká konkurence, tak bojujte a velmi se snažte, aby jste nepatřili mezi ty, kdož ……... 

Motto: Nejčastěji chybují ti, kteří si nepřipustí, že by mohli chybovat.

Koulím zdar váš Strejda