Reportáže z turnajů
1.9.2024     VARS CUP 2024
18.8.2024     Grand Prix Labe 2024
11.8.2024     Mozartovy koule 2024
 
Naši partneři

Pétanque odkazy

Vše podstatné o dění v našem klubu

TŘETÍ ODDÍL PETANQUE,z.s.
Jsme členem ČESKÉ ASOCIACE PÉTANQUE KLUBŮ
Pétanque na zámku 2018

Vytvořil: 17.6.2018 | Jiří Ulmann

Netradičně v neděli 17.6.2018 uspořádal nově vzniklý oddíl CHRUPEK Chrudim v okolí zámku v Hrochově Týnci krásný turnaj. Jednalo o mixy trojic a v nově upraveném areálu se sešlo čtyřicet týmů. Tohoto silně obsazeného turnaje se z TOP zúčastnil Dave s olomoučáky J. Voňkou a I. Voříškovou, manželé Kučerovi s M. Hercokovou z Kostomlat a v neposlední řadě Superman se ženou (manželé Burešovi z Litovle) posíleni o Strejdu. Úkol byl pro Daeva a Strejdu jasný – osmička KO rovná se úspěch. Kučerovi si dali za cíl  alespoň jednu výhru a nedostat kanára.

Kučerovi byli po pětikolovém švýcaru spokojeni. Se silnými soupeři sehráli vcelku vyrovnané zápasy, kanára nedostali a jednu výhru si připsali, takže úkol splněn a konečné 36 místo. Dave a jeho parťáci asi neměli zrovna svůj den i když 3:2 a konečné 13.místo není jistě k zahození. To Strejdovi s Burešovými těm to od samého rána lepilo. Po úvodní výhře s polskou ekipou porazili na cestě do KO 8 mimo jiné silné týmy Iva Michálka a Milušky Kuté. Se skore 4:1 to byl postup do KO ze 4.místa a to nebylo ještě vše. Ve čtvrtfinále opět zápas proti týmu Iva Michálka a opět výhra. Skvělé, ale co bude dále ? V semifinále čekal soupeř z nejsilnějších – tým Jirky Froňka, který byl doposud neporažen. Ano byl, neboť v nervy drásající koncovce Strejdův tým projevil větší touhu po vítězství a získal další cenný skalp. Ve finále však již nestačil na skvěle hrající tým Romany Hodboďové a vcelku jednoznačně prohrál. Ovšem skvělé druhé místo je velkým úspěchem orlovsko-litovelské trojice. Gratulujeme.

 

Dalším turnajem je 23.6.2018 opět turnaj na zámku. Tentokrát se jedná o zámek Kinských ve Žďáru nad Sázavou kde proběhne turnaj trojic. Orlovské barvy bude tentokrát hájit pouze Strejda. Jeho triplet doplní Daveho spoluhráči z Hrochova Týnce Jirka Voňka a Irča Voříšková. Takže Strejdo dej do toho vše, TOP Orlová ti drží palce.